Да, затоа и ние не знаеме дали документот ќе ни заврши работа, а имаме рок до мај и мора да поднесеме сега и да бидат точни документите, нема простор за грешки. Фала многу сепак .
Ра Разбрав. А да прашате некаде некој германец или во некоја институција дали е тој вистинскиот? Ама јас мислам дека е по тоа што прочитав на истиот.
Dali ova se odnesuva za zakazuvanje termin za proishod . Ili nesto drugo zatoa sto mi vikaat se zakazuva prvo termin,pak potoa se podnesuvaat dokumentite za proishod,se ceka edna godina da iskoci proishod pa vednas na intervju i se ceka od godina do godinaipol za pasos. Ako moze da mi odgovoris dali e takva procedurata zasto sakam da podnesam za pasos preku posrednik. Neznam nekako site sto gi kontaktirav se mi kazuvaat razlicno so vremetraenjeto. Pozdrav
Не збориме за бг пасош туку за бугарски државјанин во германија. Иначе знам од порано 3 месеци се чекаше за произход па после за интервју зависно од гужвата па ако имаш потекло излага државјанството ако немаш џабе е се..
ok ama se ga vikaat od termin do proishod eden mesec a za proishod edna godina pa poslem za drzavjanstvo
So e rabotata so Jotova ne potpisuva ukazi ? So se slucuva znae li nekoj ? Dali rabotata se ukoci poradi apsenjeto vo DABC vo noemvri ? Mozebi vekje nema da potpisuvaat ukazi zasekogas ?
бев во интервју во БГ амбасада во Скопје и два месеци чекам бројче. Денес треба да ѕвонам, па кажете ми штоп да барам, како се вика тоа и каде се проверува ?
Ќе кажеш -Кандидатствам за булгарско гражданство,молја ви да ми кажете номера на молбата и пин. Ако ти е излезено бројчето ќе ти го дадат,и ќе провериш прво во горните две полиња каде што пишува молба номер и пин.Потоа ќе ти излезе образувана преписка бр.ххх/2019,со тој број на преписка можеш исто така да си проверуваш и во долното поле,но и понатаму ќе можеш да си проверуваш и во горните полиња со првите бројчиња. Еве линк каде да проверуваш http://publicbg.mjs.bg/BgInfo
Za kolku vreme ti go zakazaa intervjuto vo ambasadata vo Skopje odkako se javi ? Kolku vreme cekase do nego ?
Pocituvani, Cekam na ukaz, megjutoa sakam na decata (16 i 17 godini se) da im pocna postapka za bg drzavjanstvo. Jas imam bg proishod dali decava mozat da dobijat bg drzavjanstvo na osnov na mojot proishod? Poz i blagodaram na site
Здраво сакам да прашам јас бев на интервју во август 2018год. И статусот после 2 месеци од овразувана преписка ми се смени во преписката се намира во процедура по задолжително согласуване. Сакам да прашам од прилика кога ќе се смени пак статусот и што е следно. Благодарам
Nemoze za decata maloletni, mora prvo.ti da imas drzavjanstvo pa za damozat tie da podnesat , I neka pocekaat da ti izlezi tebe oti ke odat direkno na intervju , a duri se maloletni mozat da dobieat samo ako edniot od roditelite e bg drzavjanin,
Da li neko moze da da konkretan odgovor na sledece pitanje; Da li se zna, kada cemponovo krenuti da potpisuju ukaze?