Imam potpisan ukaz od vcera srekjno na site sto cekat.. Dokumenti od prv bratuced podneseni 2016 god 2017 avgust intervju 2018 juli polozitelno Vcera potpisan ukaz....
Честитки Кој број на указ бевте вие? Ние сме 2014 на интервју, 2016 на дополнителна подадовме документи, потоа 2018 јуни на финален, а од септември чекаме указ на потпис од вицепрезиденто.. Со документи од прадедо од архивот од бугарија и бугарски клуб .. Се изначекавме..
Баш поради тоа што си доставила дополнително потврда си поминала кај Вицепрезидентката, инаку ќе си добиела отказ. Имаше многумина како тебе со прв братучед без потврда што беа на положително, но за жај Јотова ги одби. Честитки!!!
Ja sam predao papire od babe, valjda nece traziti neku dopunu predmeta. A vec imam brace i sestre koji su izvadili preko nje.
Ако ти се предадени сите документи во оригинал во Министерство за правда,тогаш нема да имаш никаков проблем.
Здраво ако некој знае да ми каже дали можам да извадам бг лична карта додека трае постапката за земање бг пасош
Знае ли некој дали потпишувањето на вицепрезидентот оди по број на пример 9166/2016 9167/2016 итн.. Или рандом броеви се ? Поздрав !
Здраво Денес се јавив за да закажам интервју во амбасада и ми закажаа на 04.02.2020 значи точно за 10 месеца закажуваат. Јас кажав дека интервјуто ми е за државјанство, дали убаво кажав да не ме пишала за нешто друго или не ме разбрала баш таа во Call centar ? Крај на декември 2018 подадов за происход преку амбасада е сега за колку време ќе ми излезе мене ми рекоа јуни т.е. за 6 месеца или повеќе се случува да фати кај некои ? Фала
Mozis ama ke ti vazi za rabota samo vo bg ako ti e za vo stranstvo ke treba da najdis firma koja ke saka da te prijavi so taa licna karta
Sega proizhodi se izrabotuvaat za kraj na fevruar pocetok mart 2018 tamam to togas bi trebalo da ti stigni