Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бугарски пасоши

Дискусија во 'Политика и настани' започната од aNy-to, 21 јули 2010.

1. Mecence <3

Mecence <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2017
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    67
    Фала на одговорот не ми треба само да си возам кола на бг табли

2. StreloK

StreloK Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2019
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    5
    Mene posrednikot mi kaza deka za 6 meseca preku ambasada izlagal proishodot ? Zarem povekje od 6 meseca se ceka da izleze proishodot preku ambasada ?

Kako sto kaza fevruar mart 2018 se izrabotuvaat zarem tolku sporo idelo ? Pa po 12 meseca li im treba eden proishod da mi go dadat ?

3. 1986A

1986A Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2019
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    9
    Posle godina I tri meseci najmalku stignuvaat vo konzulat I ambasada a nekogas I poveke, vo konzulat posledno se stignati za septembri 2017'pa ti racunaj sega

4. Ane 99

Ane 99 Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2019
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    14
    Bratucet mi dobi bez potvrda od zdruzenie so dokumenti od prv bratuced od strana na majka taka sekoj so svoja srekja pominuva ...
    I bratmi e bez potvrda od zdruzenie posredniko mu rece nema potreba dokumentite ti se dobri od cico brat na tatko ni , te go ceka potpisuvanje na ukaz vekje 4meseci ...

5. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Денеска има нови потпишани.. наши пријатели добија потписи.. така што си тераат значи..

На Gligor1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. thedude

thedude Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Од кога се на положително твоите пријатели? Кога биле на интервју? Со какви документи?

7. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    2014 на интервју, а на положително од септември мислам дека беше.. али од прилика тие месеци..

8. Krstic

Krstic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2016
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    115
    Порано даваа само со документи од прв братучед, но сега за жал не. Вицето им дава отказ.А за документи со чичко.... Не сум сигурна баш, нека однесе за секој случај копија од твој пасош, посигурно е. Посредниците секогаш кажуваат не се секирај во ред е, но после кога ќе настане проблем, тек тогаш се правдаат епа знаеш политика, не дава Јотова во моментов и сл.Затоа да не биде за џабе чекање со години, нека однесе плус, ништо негуби. Тоа е мој совет, вие си знаете. Дај боже на сите да потпише.

9. Krstic

Krstic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2016
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    115
    Може ли да прашаш број на указ кој им пишува ? И со какви документи биле?

10. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Ke gi iskontraktiram bas.. a inace bea preku konzulat preku bt

11. keti27

keti27 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Може некој да ми објасни што значење има оваа порака,што е следно? Фала :) 13DB0548-260A-4DA4-82F1-ABD46961EB96.jpeg

Прикачени фајлови:

12. Krstic

Krstic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2016
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    115
    Ова значи дека грешно проверуваш, во полето за преписки преку консулатски пат не се става бројот на молба што оди со пинот, и затоа така ти пишува(претпоставувам) или број на преписка што не е твоја ја внесуваш, освен ако си имала интервју во Тел Авив.......

13. keti27

keti27 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Да, имам грешка направено. Еве сега проверив оваа порака ја има. Дали документите можам да ги испратам на адреса од тука или таму треба да одам?

Прикачени фајлови:

14. Krstic

Krstic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2016
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    115
    Со што документи беше, дали однесе оригинални? Кога беше на интервју, и кога те ставија на финална па на дополнителна?
    Треба дирекно таму во министерството за правда да ги подадеш преведени и легализирани т. е. нотаријално заверени. Можеш и преку амбасада да ги поднесеш, се пополнува молба и се наведува кој број на молба си и што документи доставуваш кон твојот предмет.

15. keti27

keti27 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Да сите документи беа ок оригинал, во 2016 год почнав со процедурата преку една посредничка од Софија(Соња) таа ми ги средуваше документите се што беа потребни, се што бараше тогаш и однесов,женава почина лани и сега не знам кого да исконтактирам да ми каже кои документи треба повторно да ги доставам. На интервју бев октомври месец 2017 год.

16. Krstic

Krstic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2016
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    115
    Вака, порано се даваа само во ДАБЧ оригинал, но веќе тоа не може. Сега амо си вадела изводи умреници да се поврзеш со прадедо,сега повторно треба да ги доставиш исгите документи. Ако си со потврда извади дупликат без пари ќе ти дадат, а ако си преку стар документ тогаш однеси го во оригинал заедно со изводи и умреници. Имаше тука еден член @1986A мислам дека работи со превод и се разбира стручно. Па исконтактирај и види што ќе те посветува. Мој совет е да однесеш потврда со изводи или умреници и заедно со молба и нема да имаш проблем

17. keti27

keti27 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    На каква потврда мислиш? Роков за достава што нема да го испочитувам ќе ми прават проблем? Зошто пишува да се достават до 22.03.2019

18. Krstic

Krstic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2016
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    115
    Потврда од Бугарски културен клуб во Струмица, од кај Лазар Младенов. Он ти издава потврда на бугарски јазик во која наведува дека имаш бугарско потекло. Се разбира ако имаш основа за тоа. Треба да најдеш прадедо или прабаба родени пред 1918 во село во кое според статистика на Кнчов и уште некој не можам да се сетам, во тој период живеело 100%(може и со помал процент бугарско население. Може и од страна на мајка може и од страна на татко. Еве на овој број исконтактирај +38971239202. Потврдата е 30 евра вклучува и членство.

19. Krstic

Krstic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2016
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    115
    Инаку рачунај една година ќр си на дополнителна, откога ти се сменило. Не е проблем покасно од рокот ако однесеш.

20. keti27

keti27 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Ти благодарам, поздрав