Zdravo.Jas bev na intervju 2013 od pred 2 godini mi pisue proverka od vize p. na Bugarija. Znae li nekoj sto sleduva posle proverkava?
Pisi si i ti molba ili zaqvlenie za proizhod info po prepiska oti mnogu vreme si na proverka, so kakvi dokumenti si?
Ima sekakvi, prvo pisi mail na toj vo ministerstvoto pa ako ne ti vratat ke mi pisis ke ti kazam za molbata vo mailot pisi obavezno broj na prepiska I zasto tolku mnogu ti e na proverka
Brat mi izvadi drzavjanstvo pred edna god.dali moze i od nego da dostavam dokumenti.ke gi primat li.Moze ke mrdne nesto vaka cekam 6 god.
Здраво. Јас доставив документи за бг во Битола во Јануари годинава. Истиот ден бев и на интервју. Потекло по татко ми и брат ми. Пред еден месец ми излезе и бројчето. Дали некој знае колку време се чека до добивање/одобрување на државјанство.
Aj nekoj sto znaj neka pisi kako odi postapkata posle podignuvanje na ukazot od konzulat. Mi dadoja eden broj i mi rekoja da se javam po 3-4 meseci na nego.
Zdravo ,ve molam za informacija, Mi isleze proishodot ,moze li nekoj da mi kaze koi dokumenti mi trebaat za intervju,znam za izvodite samo
Преписката е разгледана от Съвета по гражданството. Извадена е за допълнителна проверка, i got this status today what is this ?