Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бугарски пасоши

Дискусија во 'Политика и настани' започната од aNy-to, 21 јули 2010.

1. Ane 99

Ane 99 Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2019
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    14
    Na mojot decko posredniko mu zema 200evra I go dobi za 3 dena

На МаријаМарија и miselova95 им се допаѓа ова.
  2. Gerasim

Gerasim Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2019
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    Kade se gleda broj koj sam mislim 48 što ti gi pisa

3. Gerasim

Gerasim Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2019
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    Od oktomvri čekam potpis

4. Gerasim

Gerasim Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2019
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    Molba mi e 10477/2016 god kade mozam da vidam vo koj broj sam ako može strana link fala unapred

5. MKD-MKD

MKD-MKD Нов член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Popladnevo e potpisan ukaz, intervju 13.06.2017, polozitelen status Juli 2018. Sreka na site ponatamu.
    Kako da zakazam za da zema uverenie i koi dokumenti treba da gi odnesam? Blagodaram

6. Gerasim

Gerasim Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2019
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    Cestito I so sreka da te sluzi

На marjankkk и MKD-MKD им се допаѓа ова.
  7. MKD-MKD

MKD-MKD Нов член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    49/2019

8. MKD-MKD

MKD-MKD Нов член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Blagodaram Gerasim. Poz i da bide pobrgu kaj tebe

9. Gerasim

Gerasim Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2019
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    Zdr dali na sabuta utre potpisivati ukazi ili nerabotat

10. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Зошто праќаат на дополнителна или одбиваат, знае некој ?

11. MKD-MKD

MKD-MKD Нов член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Што документи треба да се поднесат за деца малолетни (16 и 17 год) со еден родител со БГ државјанство? Поз

12. Krstic

Krstic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2016
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    115
    На дополнителна праќаат доколку немате доставено оригинални документи, само копии, или доколку фали некој документ, доколку има разлика во име или презиме а треба да се направи нотарска изјава дека се работи за исто лице, и слично.
    А одбиваат доколку не си чист, осудуван, ако имаш некој фалс документ, доколку не докажеш потекло, доколку имаш на интервју кажано дека немаш народност Бугарска(многу грешат тука), доколку си преку прв братучед, сега почнаа и преку тетки чичковци вујковци да одбиваат.

На Barbica му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Krstic

Krstic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2016
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    115
    Има потпишани државјанства, проверете си, указ бр. 50 случајно птоверував броеви кои не се мои на жал и видов дека има потоишано. Со среќа.
    Еве на пример број на преписка 6502/2017

14. Kalala

Kalala Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    треба да отидеш на лице место во Софија во министерство за правда и да прашаш лично што е проблемот. Мој другар го имаше истиот случај и чекаше повеќе од година дена и отиде на лице место да праша, некој документ изгубиле таму мислам копијата од пасошот, па само го достави повторно и веднаш премина во наредна фаза...

15. ole21

ole21 Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    11

16. Kalala

Kalala Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво!

Во процедура сум на издавање на бг пасош преку Здружението за Македонско - Бугарско пријателство. Како документи за потекло ги поднесов изводите од моите родители, баба и дедо од двете страни, и прадедо од двете страни (родени пред 1920).

Без проблем добив док. за бугарски происход од државната агенција на блгарите в чужбина, го поминав интервјуто и после година дена од интервјуто статусот ми премина во наредна фаза - финална проверка.

Но, деновиве видов дека ме вратиле на дополнителна проверка за повторно да доставам документ за потекло (на прикачената слика е такстот што ми го пишува).
    000111.png
    Пак ќе напоменам дека преку здружение ми е процадурата значи со изводите од родители и дедовци се докажува потекло преку нив...

Ве молам доколку некој има слична приказна и бил вратен на дополнителна проверка за да достави документ за потекло а вади пасош преку здруженијата на мк-бг пријателство со изводи (а не преку конзулат) да ми пише и објасни како постапил, кои документи ги поднел како дополнителни и дали после тоа му одобриле државјанство.

*инаку познавам неколку души што преку истото здружение со истата процедура не биле вратени на дополнителна и веќе го имаат пасошот.

Благодарам!

17. ole21

ole21 Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    11
    da ima dosta sto bea na dopolnitelna pa i jas bev treba da gi odnesis uste ednas dokumetite do datumot koj ti e daden i da cekas

18. Krstic

Krstic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2016
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    115
    Здраво,
    Не се секирај. Многу луѓе се преку потврда и имаат земено државјанство или чекаат да земат. Меѓу нив сум и јас. На дополнителна си ставена највероватно дека ги немаш истите документи доставено во министерството за правда, туку само во ДАБЧ кога си поднесувала за произход,моја претпоставка.
    Инаку за да не те стават на дополнителна требало да ги однесеш сите изводи, потврдата во оригинал преведени и заверени, заедно со Происходот лекарското, потврдата за неоусодуваност и твоето цв.
    Но бидејќи веќе те ставиле на дополнителна, побарај си повторно потврда оригинал, а таа не треба да плаќаш пак, и повторно извади си изводи и умреници поврзано се до предокот на кој се повикуваш. Ќе ги преведеш и завериш нотарски, и со молба за достава на дополнителни документи ги поднесуваш во Министерството за правосудие.

19. ole21

ole21 Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    11
    Dali ima nekoj sto mu e potpisan ukaz so intervju vo 2016

20. Krstic

Krstic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2016
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    115
    Моментално се потпишани тие што чекаат потпис од јуни, јули, август за потпис.