Zdravo, Nekoj sto bil sega brzo na intervju,kako pomina?Lesno,tesko,nekoi novi prasanja ima ili istite sto se gi ima na forumov?
Јас бев пред една недела .. истите прашања, ми постави кажи ми херои , прва бугарска држава, по што е позната бугарија, каде си шетал и поради што сакаш државјанство. Сестра ми беше кај друга и сама и одговарала таа само да повтори. Ништо страшно со среќа
Бев и јас пред 2 недели и супер поминав, скоро сите прашања ми ги поставија, граници, херои, по што е позната бг, каде си бил во бг, зошто сакаш таму да живееш, каква држава е бг, кога е формирана.. така да тие се тие прашања, ништо страшно, само е една процедура што мора да се помине.
Дечки, ми се смени статусот. Сеа потпис од Вице-то треба да се чека, може и многу време да се чека, тоа знам. Е сеа од овој статус може ли да се зезне нешто и ипак да бидам одбиена или секако ќе даде потпис Вице-то?
Зависи со што документи си. Вицепрезидентката има своја комисија која прави проверки, и може да те одбие. Затоа ако порано овој статус значеше дека 100%ти е одобрено, и дека потписот е само формалност, сега не е така и ништо не се знае до крај за жал.
Kade moze da se vidi dali ima potpisano novi ukazi ako znae nekoj neeka pise ili link.zasto citam nekoi forumdzii pisuvaat ima/nema ukazi
Jas potpis cekam 8 meseci, posrednikot rece do kaj septemvri ke bide Mn bavno ide, sega da gi iscisti tie od avgust septemvri so s ena polozitelno, pa ke fattat odmori,,,,, i toa za zal