не мора одма со напади де, ќе ја кажувам, та не ја знам саде ја па да ја чувам ко тајна Закажуваш термин за подавање документи, сега мислам дека во исто време се праи и интервју, јас 2017та поднесов тогаш еднаш се одеше на подавање, па од коа ќе ти излезе ,,происход'' се одеше на интервју. Ќе ја пишам тогаш како беше па нека ме корегира некој. Инаку зборам за документи поднесени во конзулатот во Битола - Се јавуваш на бројот 058058555 да закажеш, ( знам дека изгледа ко број од хот лајн ама не е) за поднесување на документи Овие треба: - лекарско - ЦВ (кои ти се родители, кај живеат и нагласуваш дека се бугари, шо работиш, итн знаат преведувачите сами ќе ви напишат) - потврда за неосудуваност - потекло, ако немаш си вадиш од клубот од Струмица (одиш таму со изводи од татко, дедо, прадедо, се до предок роден пред 1920) и клубот за 30е ќе ти издаде потекло - молба - уплата на сумата(тогаш беше 80е) СЕ ова преведено од овластен судски преведувач на бугарски, ако не знаете кој е на истиот број коа ќе закжувате прашајте ќе ви кажат кој преведува во вашиот град Од коа ќе ги подадете документите, ќе ви кажат за колку време да се јавите, да ви закажат за интервју. Прашањата се тие што се вртат низ темата Истите документи пак се носат и на интервјуто исто преведени од судски преведувач и се плаќа сума од 140е За неколку месеци се добива бројче и после по бројчето си следите на странaта http://publicbg.mjs.bg/ до кај ви е процедурата Е тоа се ,,гачките'' ако нешто испуштив ненамерно нека ме дополни некој што има поднесено преку Конзулатот
Epa ova go znaeme za preku ambasada ako ides vaka e no ako sakas sam da si ja sredis rabotata direkno u sofija toa e gaчkata.. A inace ja sum so poteklo od majka drzavjansto ima i sakam sam da si ja zbrkam rab pa zatoa ako znae nekoj so se treba
Не знам ради која причина сакаш во Софија, ама имај во предвид дека посредник ќе те свлечи со пари. Пробавме и ние така ама си ги земавме документите назад, туку измислуваше некој дел од постапката, па за превод од документ бараше по 20е, а преведувач ги преведува за 5 овде. Валери од Петрич ни беше посредник, ако некој ве довлечка до него, ич не се лажете преку него да идете.
Preku sofija e pobrzo milsam za nekolku meseci zatoa e podobro preku sofija. Inace goshe arsov mi go preporacaa kako posrednik
A nekoj od iskustvo da kaze preku roditel ako iges za kolku vreme go imas pasosot vo raka. Poso nekoj vika deka tie preku roditel zimale pobrgu a tie so vadat poteklo preku dedo pradedo posoro im se odvivalo?
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија. Kolko od prilika se čeka za potpis kolko meseca predlozi
Jas cekam od noemvri i uste nema promena. Na drugi forumi sto citam vikaat deka se stignati do juni so potpisuvanje.
Прочитај наназад по темата ќе видеш дека нема правила, какво и потекло да имаш. Од прилика од првиот статус до вториот максимум 13 месеци. Следен е релативно брзо, 2-3, мене ми се смени за месец и пол. Е сеа за указ ете има луѓе 9 месеци шо чекале, има такви кои и по 2 години го немаат потписот. Еве за споредба, двајца пријатели поднесиа во исто време, едниот со потекло од татко му, другиот со потврда од клубот, преку Софија, со посредник. Тој со потврдата веќе работи во странство, првиот уште чека потпис.
Šega ke ti se smjena za ukaz vicepremiero ili možemo na dopolniyelba ako ne odnese dopolnitelni dokumenti potvrda bugarsko zdruzenije
Zdravo nekoj da kaze kako odi koga se ceka potpis za bg drzavjanstvo i kolku vreme se ceka odprilika za potpis
Важно съобщение! / 2018 Важно съобщение! В периода от 20.12.2018 г. до 31.12.2018 г. в дирекция „Българско гражданство“ няма да бъдат обслужвани граждани, желаещи да подадат молба за промяна на гражданството си, поради актуализиране на автоматизираната информационна система на дирекция „Българско гражданство“. Всички кандидати, направили през календарната 2018 г. резервация за подаване на молба за промяна на гражданството си, чиито запазен час е за периода след 20.12.2018 г., следва да направят нова резервация за подаване на документи и провеждане на интервю след 02.01.2019 г. Резервациите, направени през 2018 г. за подаване на молба за промяна на гражданството през 2019 г. ще бъдат анулирани. Считано от 02.01.2019 г. подаването на молба за промяна на гражданството и провеждане на интервю ще се осъществява само след предварително направена електронна резервация на дата и час на интернет-страницата на Министерството на правосъдието. Няма да бъдат приемани документи без направена резервация по електронен път. Znae li nekoj da objasni
Електронски треба да резервираш термин за подавање на документи . Ако си резервирал во текот на 2018 треба одново да резервираш