Kolku sto gledam po forumive ne e bas taka preku roditel sekako ide najbrzo poso tie so ne cekaat po 5 6 god a preku rod 2 do 3 najmnogu eventualno na intervjuto ako ne se zgresi.
Jas sum preku roditel i ete cekam veke 3 godini nisto uste, bas eden prijatel podnese posle mene i toa preku bratuced. Onaj den mi se javi kaza deka go zemal za 2 godini. A jas od roditel cekam veke 3 godini. Nema vrska dali si preku roditel ili ne sepak se ceka i toa mnogu.
Дечки здраво, Како се закажува термин за во ДАБЧ? Сакам да поднесам да добијам происход преку татко, дедо, прадедо роден пред 1918 во село со 100% бугари.
Od kaj sho se vadat izvodi preku kameni most desno tuka kaj hotelot. Za zivite izvod na rodeni, za umrenite izvod na umreni
А не ти прават проблем за извод на умрени за прадедо на пример, зошто ти го вадиш или бараат доказ за сродство? Знам дека за родени мора лично, затоа прашувам.
Ke idete tatko ti i dedo ti i oni ke izvadat za pradedo ti, ja taka napraviv. Ili ako e umren dedo ti, tatko ti ke izvadi za nego i plus za dvajcata A za DABC znaes kako se zakazuva?
Како се закажува термин за во ДАБЧ? Сакам да поднесам да добијам происход преку татко, дедо, прадедо роден пред 1918 во село со 100% бугари.
Искрено не знам што е ДАБС. Јас ќе идам преку амбасада во Скопје и ако ти треба бр за закажувње тој го имам.
Но тоа е последната процедура пред земање на државјанство, значи се чека нејзин потпис и после следи подавање/погидање на пасош/лична карта ?
Ja isto to cekam od 12.12.2018. Nadam se da ce uskoro da se promeni i da je to poslednji status, da posle ovog konacno stize pasos. Nadam se da nece da nas odbiju sad na kraju Puno srece!
http://www.aba.government.bg/?legal=10 Na ovoj sajt se zakazuva,no treba da si uporen za termin bidej'i nema slobodni termini,gi pustaat nekolku pati vo denot razlicno,samo treba da popolnis brzo i da gi imas. do tebe site podatoci. Jas licno za proishod ti preporacuvam da odish preku nekoj dobar posrednik,zosto oni imaat termini i ti zakazuvaat za pobrzo.No sepak ti si znaes ,vidi probaj dali sam ke uspees pa ako nemozes pobaraj posrednik.Pozz