А дали имаш поднесено во Кишинев-Молдова? Доколку не,тогаш грешно проверуваш. Дали беше преку амбасада или дирекно во Софија? Ако си бил во Софија тогаш бројот на молба со пинот што ти го дадоа го пишуваш само во горното поле,бидејќи во долното поле се пишува бројот на преписка за оние преку амбасада,а тој број не е ист со број на молба,ако ме разбра добро....
Дали си преку родител? Во моментов тие преку родител што поднесуваат ги држат малку повеќе од другите апликанти,што е апсурд ,и до 20 месеци после интервју,односно за тие преку амбасада од дата на образувана преписка.Очекувај секој момент да ти се промени........
Мора да ти се смени деновиве,ова е максимум ,жално но така е ,порано тие преку родител за 9м го зимаа државјанството,но можеби во иднина ќе убрзаат,само трпение.
Podneo sam direktno u Sofiju. Nisam isao preko ambasade, vec preko posrednika. I da, ovo mi izlazi samo kada upisem u ono donje polje. A kad upisem u gornja polja PIN, tad mi pise ovo; Молбата ви е разгледана от Съвета по гражданство с положително становище Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република България
Pa to sam ti objasnila prije,nije isto broj molbe koi je tvoi broj ,i broj prepiske koi se upisuje u dolnjem polje.To shto tebi izlaga taj status da je ispracheno u ambasadi ,to nije tvoja prepiska nego na nekome drugog.Tako da ti mozes samo da proveravash tvoi status u gornijem polju sa broj molbe i pin.
Tie sto ste bile na intervju Januari 2017 godina dali statusot vi e smenet deka e razgledena postapkata ili se uste vi e vo zadolzitelna procedura?
Ако не е сменет предметот со интервју од Јануари 2017,тогаш сигурно или е заборавен ,затурен .....Мора да се поднесе барање до Министерство за правосудие ;;Инфо по преписка ,, Ако си била во амбасада и ако си преку родител повеќе се чека ,но ова е премногу. Како ти стои на статусот-Образувана преписка номер хххх/2017 од ден хх.01.2017 ???? Како и да е ниѓшто не те кошта да си поднесеш молба ,и ќе наведеш твои податоци,твоја домашна адреса ,број на предмет и сл.и ќе чекаш одговор да ти стигне по пошта во рок од 30 дена мора да одговорат.
Dali znae nekoj da mi odgovori posle kolku vreme go dobivam drzavjanstvoto, cekam skoro edna godina kako nema promena na ovoj stadium, Молбата ви е разгледана от Съвета по гражданство с положително становище Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република България
Zdravo sakam da prasam nesto dali nekoj ima kontakt od e-mail kade da se obratam direktno vo Sofija vo Ministerstvoto za pravosudie bidejki nesto ne mi e jasno so postapkava. Vo 2016 posle intervjuto mi dadoa PIn i KOD da ja proveruvam postapkata i do deneska mi pisuva "Молбата ви е разгледана от Съвета по гражданство с положително становище Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република България " Arno ama slucajno se javiv vo ambasada tuka da prasam do kade e postapkata mi davaat nov PIN i Kod i koga ke go ukucam mi pisuva "Съветът по гражданство не е уважил молбата Към момента на разглеждане на молбата лицето не е представило свидетелство за съдимост от Албания, в което да е посочено, че се издава за целите по производството по българско гражданство, съгласно чл. 4, т. 3 от Наредба № 1 от 19 февруари 1999 г. за прилагане на глава пета от ЗБГ"???????? kakva boze Albanija Dali nekoj imal vakvo iskustvo i sto da prevzemam kade da se obratam dali imate kontakt e-mail od nekoe lice od Pravosudie.
I meni to pise od 12.12.2018, Jos uvek se nije promenilo nista, a kazu da moze da stoji i godinu dana. Ja se samo nadam da nece da nas odbiju posle ovakgvog statusa, to je bitno. A ovo sto cekamo, pa valjda ce buti uskoro
Здраво идни Бугарски државјани. Некој незнам кој погоре коментираше дека тие шо се пред скандалот 2018 имат заглавено. Прашањево ми е како и на многу други погоре. Колку време горе долу се чека за Образуванава преписка да се сменит во нареден статус. Еве јас 11 месеци чекам од интервју и 8 од кога ми е издадено бројчето. Фала многу и со среќа на сите да си земите бг пасоши и карти во еден правец од визер
Jas sum na pocetok od procesot . Treba da vadam izvodi od 4 generacii. E sega problemot e so trite generacii imame isti preziminja ,a pradedo mi sosem drugo . Mozno e da napravat problem za toa? Dali nekoj so ist vakov slucaj dobil bugarski pasos?