Види го прикачениот фајл 526117 Види го прикачениот фајл 526117 CH] Ќе може да ми каже некој што значи оваа ?
Jas bev preku konzulat vo Bitola i odam preku roditel poteklo,5 avgust 2017 ta bev na intervju i bavno odi menuvanjeto na sostojbata,momentalno sum na finalen eksperten pregled,bi ti predlozil da si podades direkt vo sofija so posrednik
не планирма да пласкам пари по посредници неас не ни требаат и не ни се хитни мали се моиве деца така да колку сака нека трае процедурата не ни е зорт интервјуто каде беше Битола или Софија? на кој број закажуваше
ne se ceka. mnogu okolu 8 9 10 meseci zavisi neli so koe tampo rabotat a posle ova ke ti se smeni deka si so pozitivno mislenje PA deka mozis da rezerviras Cas da si go zemis do kolku ne uspees za 12 casa mi se smeni deka e prateno vo bitola konzulatot moj sovet na kajgana se mnogu loaktivni od. ovde mozes Tamu da zirnis
Мајка ми чекаше 3-5 месеци, инаку предходно 5г. и беа подадени документите.... Најдолго чекаше за дополнителна проверка.... Откако се смени тој статус, (отиде во Бугарија да го достави оригинален извод од дедо ми, лично) брзо ѝ се менуваа статусите... На 27.08 го доби указот конечно во Октомври ќе оди да се слика.... На брат ми му се смени ја многу брзо.... На интервју беше во Април 2018 а сега веќе чека за указ и тој....
Образувана преписка N:19***/2019/04.07.2019 г. Преписката се намира в процедура по задължително съгласуване Може некој инфо да ми даде, што е следно? Фала ви! Поздрав
Zdravo, imam podneseno za pasos 2016god. Na intervju bev na 12.10.2017,vo dekemvri mi se smeni statusot (Вашето барање е разгледано од страна на Советот за државјанство со позитивно мислење Уредбата на потпретседателот на Република Бугарија.) Posle eden mesec vo Januari se smeni vo (Проверка од Вицепрезидента на Република Бугарија) i eve vekje 8 meseci stoi istoto. Ako moze nekoj mislenje da kaze do sto e problemot oti tolku vreme se ceka?
I mene taka vejke 7-8 meseci i brojot dolu koga ke go pisam nema takva prepiska po konsltatski pt , ponatamu neznam ni ja sto e ..
Овој статус би го имале околу година. 11-13 месеци отприлика. Следен статус е ,,финален експертен преглед од советот за граѓанство'' кој се менува најбрзо, за околу 2-3 месеци.