Можеби грешно проверуваш. Во првиот дел се проверува.. За сигурно ќе ти каже некој што е поупатен, но јас колку што се разбирам, мислам дека е тоа
Ќе си чекаме.. Бев на интервју на 04.07.2019 во Софија, посредников ми вика за 6-9 месеци дека ќе ми искочи држ. Денес ми е оваа промена и искрено се зачудив, но секој со своето искуство.. Позз
Двајцата родители ми имаат БГ документи. Директ на интервју бев, преку посредник со комплет документи што ми побара.
Isto i mene za tolku mi se smeni no cisto sumljam deka za 9 mes ke izleze drzavjanstvoto pso zakonot im e 1 godina btw preku koj posrednik ides?
Дечково е од Прилеп, Валентин се вика. До сега како кажа, така испадна, дури да не веруваш хахах Мајка ми се сеќавам преку Русе вадеше од Паланка, и мм вади преку него, но чека прпосход. И двајцата истото ми го рекоа, дека ако се оди преку родител за 6-9мес искача држ. Цената ми беше пресудна...
Ова ти е статус после ,,образована преписка бр. ****" Баш да видиме. Камо нек ти излезе така брзо. Јер сите нешто обеќаат па после мистериозно се појавуваат нови документи а тој треба демек да ти ги преведе...
Сега ми се брза..а можев пред 10г да извадам Незнам што да кажам стварно..од 2 места иста информација добив. После интервјуто, таа ми рече немаш ти проблем..ма да маста ми ја извади...
Jas bev na 28 maj na intervju i posrednikot mi kaza deka za godina i 6 meseci treba da izleze drzavjanstvoto
Со среќа! Само некако ветувањата од посредниците ми се ко по шаблон. Сите едно исто кажуваат, ветуваат, реалноста малце поинаква. Ете на кајгана темата за пасоши е поактивна од овде. Според она што го читам преку родител 17-19 месеци се чека. Тоа 6-9 е ваљда од коа ќе добиеш статус ,,положително''. Се надевам ќе излезе така ко што ти ветил посредникот.
На кајгана може само депресија да те пукне (мала шала) Секој со своето, стварно не би знаела што друго да кажам.. Ќе информирам ако има нешто ново, еве брат ми е на 14.10.2019 на интервју, ќе следам и кај него..