Дечки коа сакате нешто да додадете во мислење коа веќе сте го пратиле кликнете на ,,редактирај'' наместо да го цитирате претходното мислење и да допишувате.
zdravo ako moze nekoj da mi kaze dali treba da podnesuvam nanovo dokumenti izvodi zasto mislam deka me mafta tipot sto mi vadi pasos cekav na potpis pa mi se smeni statusot vo (По преписката Ви предстои да бъде извършен финален експертен преглед преди да бъде разгледана от Съвета по гражданство.) taka da neznam dali da se oprcam uste pari ili samo da si cekam sve e ok...? FALA
Neshto si greska. Ne moze od cekanje na potpis da se vratish status nazad...... Na ovoj status kako shto si pisal -Finalen eksperten pregled se doaga posle zadolzitelna proverka,odnosno pocetniot i najdolg status. E sega zavisi kolku vreme si na finalna,jas odnesov dopolnitelni dokumenti 3-ta nedela otkako me stavija na finalna i pomina ok,sega cekam na Polozitelno sum za potpis od 30.04.2019. Ako gi nemash dostaveno izvodite /umrenicite i potvrdata od BKKS vo original,ili stariot dokument -nezz so sto dok si-so koi se povrzuvash so predokot,prevedeni i zavereni , vo Ministerstvo za pravda pri zakazuvanje i sproveduvanje na intervju,togash ako ne odneses ke ti se smeni statusot vo dopolnitelna proverka.
MaciMaci1Нов член Pa prviot pat gi imam dostaveno sea tipov sto mi vadi mi bara +150 eura kao da gi dostavel uste ednas trebalo pa sumljivo mi doe se iznafrlav pari preku 600 eura do sea ...
dali nekoj znae kolku kosta prevod na eden dokumetn (izvod) i dali se pravi ovde ili mora vo bg.? fala
Здраво на сите. Сакам да поднесам документи за бугарски пасош и ме интересира зошто треба изводи од двата родители? И ако може некој да ми каже што се потпишува таму, дали како што слушав треба да потпишеш дека покрај тебе и татко ти и мајка ти се бугари или? Фала однапред.
Zdr drustvo sakav da prasam dali go ima ovoj status na nekoj od vas mene mi e toj status od februari 2019 kolku vreme se ceka pozz
300ден од документ. Се прави и овде. Инаку документи 2 пати се носат истите вклучувајќи и потекло од клубот. Еднаш коа аплицираш и еднаш на интервју.
Zdravo, dali znae nekoj koj e sleden status posle proverka od vicepremierot? I kolku vreme stoi voj status?
ima li nekoj so vakov tekst:Вашиот сертификат е испратен до конзуларната канцеларија Битола-Македонија. По приемот на сертификатот, мора да побарате адреса за регистрација во Република Бугарија, како и да доставите 2 примероци. тековни фотографии на пасош.