Ama toa se nosat samo ako ides na intervju ako kako ja go imam pominato intervjuto vo dekemvri 2018 imam li ja potreba pak da nosam fala unapred. Me zbuni eden drugar bil na intervju feb 2019 i sega posrednikot mu bara pak site izvodi
Ако веќе си ги однела во Министерството за Правосудие, тогаш нема потреба.Но ако не си ги доставила документите што ти ги набројав тогаш со молба ќе ги поднесеш зошто ризикуваш да те стават на дополнителна проверка.
Како е ова 2016 е започната, тие шо почнале постапка во 2016, тие шо биле на интервју 2016 или како ???
Zboram za tie sto prepiskata im e so broj xxx/2016, znaci bile na intervju 2016 god. Na tie sto bile na pocetokot na 2016 na intervju (Sofija), brojot na molba im e xxx/2015. Toa se lugjeto koi bea na dopolnitelna staveni, pa dremea po otpilika 1 god taka, a sega cekaat potpis od noemvri/dekemvri 2018.
Jas pocnav postapka 2016, na intervju dekemvri 2017 I obrazovana prepiska sum 2017 veke sum na polozitelno od ovaa godina, potpis odprilika koga da ocekuvam ?
Jas imam status ( proverka od viceto ) 2 godini. Podadeni dokumenti 2016, intervju bev 0ktomvri 2017. I uste nisto.
А што има да проверуват ако си преку родител ? После кој статус те ставија на дополнителна ? Од положителна те вратиа , или пред тоа ?