Нешто си грешка.... Ако си бил Октомври 2017,по некоја логика со двајца родители чекаат и до 20 м ,па претпоставувам дека си на задолжителна си?
Ne sum preku roditeli. Preku sestra. A i taka si pisuva. A dali e ovoj potpis poslednata faza iki ima uste posle toa ?
Ја имам поднесено на почеток на Март 2019 година. Проверувам редовно на ДАБЧ и нема абер да се смени статусот. Којзнае дали воопшто до нова година ќе се смени. Дали знае некој откако се земе происходот, уште колку време се чека до пасош?
Моментално се потпишани и ги издаваат произходите на тие што поднеле во ноември 2018, а со обработка и промена на статусите на веб-сајтот треба да се некаде до февруари 2019 стигнати. Ако има некој подетално инфо што поднел баш тој период февруари 2019, нека пише статус да знаеме до каде се.
Moja drugarka ima podneseno za proizhod vo ambasadata vo Skopje na 10 Fevruari 2018. Se javuva sekoj mesec vo ambasada I I vikaat deka seuste nemaat uste dobieno nitu eden proizhod od 2018 god. Znaci Znaci 1 godina I osum meseci ne moze da dojde do proizhod. Ova preku ambasada e sporo kako polzav.
Sestra mi bese sredina na januari, mislam 14 ti na intervju .Seuste e na zadolzitelna . Preku roditel .
Значи ти би требало од Декември или почетокот на Јануари да си на проверка од Вицепрезидентот. Во истиот ден кога ќе ти потпишат ќе ти се смени прво во Положително па во Указ. Кој бр на преписка си? Не на молба со пин, туку преписка ако знаеш?
Дали некој по рокот на истекувањето на пасошот го продолжил истиот преку Бугарската амбасада во Скопје или мора да се иде до Бугарија?
Здраво на сите, Случајно вчера проверив и гледам дека ми се сменил статусот и дека одобрена ми е целата процедура. Образувана преписка N:474/2016/25.01.2016 г. Вашата преписка е включена в Указ 136 от 2019 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервация само ако сте пропуснали първата резервация. Е сега зошто јас не одам преку посредник, не знам како е понатаму процедурата и ако може некој да ми помогне. Зошто јас живеам во Германија некој период, па сакав да знам дали може тоа се во еден ден да се заврши, колку би коштало итн. Ви благодарам на помошта...
Zdravo do site.Mi treba pomos.Idam preku posrednici za bugarski pasos.Covekot mi se nema javeno nekolku meseci a posledno mi kaza deka treba da mi zakaze za podiganje za drzavjanstvo.Kako moze sega da go proveram toa a nemam nikakvi PIN ili slicno.Postoi li nekakov sajt kade bi mozela da vidam do kade sum so procedurata.
Mozes da iskontaktirash so drugi posrednici za da ti go proverat predmetot so tvojot pasos ,i ke ti dadat i broj na molba i pin.Ili ke treba vo Sofija da pratis molba da ti kazat ,ili da pojdes tamu direkno
Преписката ти е образувана февруари или на интервју беше тогаш? Јас бев ноември 2018 на интервју, а преписката ми се води од јануари 2019.
Да. Епа исто значи сме, хаха. Јас бев преку амбасада во Скопје. Епа треба да ни се смени во декември - јануари.