Дали е вистина дека за поддавање документи во ДАБЧ се чекало по неколку месеци? Не сум запознаен стварно, ако може некој да ми потврди.
Според термини е веќе, зависи кога ќе ти закажат. Еден месец можно е да си чекаш сигурно, ама не е толку ригорозно, во смисол ако не можеш баш тој ден да отидеш, можеш ден-два покасно или сл.
Zdravo mene mi se smenil statusot posle 1godina i 6meseci... Dali nekoj znae za kolku vreme kje se smeni i voj status?
Hi intervju 27.11.2018 ima li nekoj so promenet status osven procedurta se namira vo zadolzitrlno.. uste kolku se ceka do naredniot status pozx
Здраво можеби нагоре по форумов е поставено повеќе пати...Ве замолувам за некој што го имал оваа и што понатаму...дали има решение
1.Образувана преписка(веднаш по интервјуто се јавува овој статус и трае 1 до 2 м) 2.Образувана преписка N:ххх/201х/хх.хх.201х г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.(се чека мин 13 месеци од интервју ,а ако си преку родител и до 20м) 3.По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство(овој статус трае 2 до 3 месеци откако ќе се смени од задолжителна) Доколку имаш однесено оригинали односно истите документи по втор пат како што ги подаваше за происход во Министерството за правосудие статусот ќе биде 4.Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија (овој статус значи дека чекаш потпис и дека ти е одобрено,а колку се чека никој незнае,во моментов добиваат оние што чекале 10 до 11м ,но се убрзува и сметам дека за побрзо ќе се потпишува) 5.Образувана преписка Nxxx/20xx/xx.xx.20xx г. Вашата преписка е вклјучена в Указ xxx от 20xx год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација(вака изгледа ако ти е потпишано државјанството)