Колку време се чека отприлика за происход ? Јас ги подадов документите во март годинава во Софија ливчето од таму( мене и на другите што беа) за проверка ни го зема посредникот
1.Образувана преписка(веднаш по интервјуто се јавува овој статус и трае 1 до 2 м) 2.Образувана преписка N:ххх/201х/хх.хх.201х г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.(се чека мин 13 месеци од интервју ,а ако си преку родител и до 20м) 3.По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство(овој статус трае 2 до 3 месеци откако ќе се смени од задолжителна) Доколку имаш однесено оригинали односно истите документи по втор пат како што ги подаваше за происход во Министерството за правосудие статусот ќе биде 4.Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија (овој статус значи дека чекаш потпис и дека ти е одобрено,а колку се чека никој незнае,во моментов добиваат оние што чекале 10 до 11м ,но се убрзува и сметам дека за побрзо ќе се потпишува) 5.Образувана преписка Nxxx/20xx/xx.xx.20xx г. Вашата преписка е вклјучена в Указ xxx от 20xx год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација(вака изгледа ако ти е потпишано државјанството)
Статусот што ти го дава бројот со молба и пин треба да е ист со статусот со бројот на преписка.Нешто ти грешен или број на преписка ,зошто молбата со пин ако ти е грешно ќе ти пишува липсват дни..... Од кога си на положително? Обично ако имаш молба и пин тој статус ти е релевантен.Ако ти пишува прво указ бр.хх а си преку амбасада мораш одма да стиснеш на Записиване за да резервираш,зошто после ти се менува дека е пратено во амбасада,и повеќе ќе чекаш 4 месеци за адреса.
Дечки што е постапката после потпишување на указот и објава во указ? Треба да одам до конзулат да го подигнам и после...? Фала однапред
Фала на исцрпниот одговор мене сега ме буни тоа што происход добив преку мајка, а сега посредникот ми вика само оргинал изводи требало, небитно можело и од татко сега изводи
Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Виена-Австрия. При получаване на удостоверението следва да заявите адрес за регистрация в Република България, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат.
samo me buni edno nešto so kazuva at razlicno poveke to so gi prasav Kaj da gledam na molba ili prepiskata?
mozis da se informiras I na kajgana I Tamu ima dobri megu losite što sakaat da objasnat na sekoj podetalno mozis da si zirnis I na Google
Молба. Сигурно преписката ти е згрешена,бидејќи неможе да ти дадат грешен број со пин.Ај јави се поубаво во амбасада и прашај за бројот и пинот твој,и кој ти е статусот.Ако ти пишува дека е пратен во конзулат или амбасада ,неможе 10 месеци да се чека да стигне....
Дали некој поднесувал документи за државјанство за деца под 18 год во бугарската амбасада во скопје во скоро време?
Drustvo ova mi izleze deneska so treba da se naprave i uste kolku ode procedurata i kolku bi me kostalo ako ima nekoj informacii
Ova druze se vikat pasos.ova bi te kostalo edna skara so pijacki vo lokalen restoran.sala na strana.cestito.zakazi si za slikanje i svirkaj si