Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бугарски пасоши

Дискусија во 'Политика и настани' започната од aNy-to, 21 јули 2010.

1. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    336
    Колку време се чека отприлика за происход ? Јас ги подадов документите во март годинава во Софија ливчето од таму( мене и на другите што беа) за проверка ни го зема посредникот

2. marjankkk

marjankkk Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2018
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    12
    1.Образувана преписка(веднаш по интервјуто се јавува овој статус и трае 1 до 2 м)

2.Образувана преписка N:ххх/201х/хх.хх.201х г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.(се чека мин 13 месеци од интервју ,а ако си преку родител и до 20м)

3.По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство(овој статус трае 2 до 3 месеци откако ќе се смени од задолжителна)

Доколку имаш однесено оригинали односно истите документи по втор пат како што ги подаваше за происход во Министерството за правосудие статусот ќе биде

4.Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија (овој статус значи дека чекаш потпис и дека ти е одобрено,а колку се чека никој незнае,во моментов добиваат оние што чекале 10 до 11м ,но се убрзува и сметам дека за побрзо ќе се потпишува)

5.Образувана преписка Nxxx/20xx/xx.xx.20xx г. Вашата преписка е вклјучена в Указ xxx от 20xx год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација(вака изгледа ако ти е потпишано државјанството)

3. Krstic

Krstic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2016
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    115
    Статусот што ти го дава бројот со молба и пин треба да е ист со статусот со бројот на преписка.Нешто ти грешен или број на преписка ,зошто молбата со пин ако ти е грешно ќе ти пишува липсват дни.....
    Од кога си на положително?
    Обично ако имаш молба и пин тој статус ти е релевантен.Ако ти пишува прво указ бр.хх а си преку амбасада мораш одма да стиснеш на Записиване за да резервираш,зошто после ти се менува дека е пратено во амбасада,и повеќе ќе чекаш 4 месеци за адреса.

4. VIKOJNA

VIKOJNA Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    37
    Дечки што е постапката после потпишување на указот и објава во указ? Треба да одам до конзулат да го подигнам и после...? Фала однапред

На andriana12 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Simona9312

Simona9312 Нов член

Се зачлени на:
    19 април 2019
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    So kakvi dokumenti si

6. Kitii

Kitii Нов член

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Фала на исцрпниот одговор мене сега ме буни тоа што происход добив преку мајка, а сега посредникот ми вика само оргинал изводи требало, небитно можело и од татко сега изводи

7. Dalibor28

Dalibor28 Нов член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Виена-Австрия. При получаване на удостоверението следва да заявите адрес за регистрация в Република България, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат.

8. Dalibor28

Dalibor28 Нов член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Sto sleduva posle ova ?

9. andriana12

andriana12 Активен член

Се зачлени на:
    2 септември 2019
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    6
    na isto smeee

На Dalibor28 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. andriana12

andriana12 Активен член

Се зачлени на:
    2 септември 2019
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    6
    mene od maj mesec eve velat min 10 meseci da za stigne inače potpisano e

11. andriana12

andriana12 Активен член

Се зачлени на:
    2 септември 2019
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    6
    znači ne stisnav odma da napravam rezerva ija i utredenta se smena deka e prateno vo bitola

12. andriana12

andriana12 Активен член

Се зачлени на:
    2 септември 2019
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    6
    samo me buni edno nešto so kazuva at razlicno poveke to so gi prasav Kaj da gledam na molba ili prepiskata?

13. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Preku roditel imam podneseno

На Simona9312 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. andriana12

andriana12 Активен член

Се зачлени на:
    2 септември 2019
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    6
    mozis da se informiras I na kajgana I Tamu ima dobri megu losite što sakaat da objasnat na sekoj podetalno mozis da si zirnis I na Google

На VIKOJNA му/ѝ се допаѓа ова.
  15. andriana12

andriana12 Активен член

Се зачлени на:
    2 септември 2019
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    6
    na kajgana e po ubavo objasneto ima prikaceno link mozis da go zirnis

16. VIKOJNA

VIKOJNA Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    37
    Фала женска, сега баш ке видам

17. Krstic

Krstic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2016
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    115
    Молба.
    Сигурно преписката ти е згрешена,бидејќи неможе да ти дадат грешен број со пин.Ај јави се поубаво во амбасада и прашај за бројот и пинот твој,и кој ти е статусот.Ако ти пишува дека е пратен во конзулат или амбасада ,неможе 10 месеци да се чека да стигне....

18. visit

visit Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    7
    Дали некој поднесувал документи за државјанство за деца под 18 год во бугарската амбасада во скопје во скоро време?

19. Angel 123

Angel 123 Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2019
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    Drustvo ova mi izleze deneska so treba da se naprave i uste kolku ode procedurata i kolku bi me kostalo ako ima nekoj informacii

Прикачени фајлови:

20. Giovanotti

Giovanotti Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    Ova druze se vikat pasos.ova bi te kostalo edna skara so pijacki vo lokalen restoran.sala na strana.cestito.zakazi si za slikanje i svirkaj si

На marjankkk и Angel 123 им се допаѓа ова.