Да те потсетам токму заради тој бугарски пасош падна Љубчо Георгиевски и илјадници вмровци (мегу кои и јас) го избришавме. Тој истиот љубчо денес коалицира со другата страна. Пак ке кажам, не можеш да кажеш од која партија кој вадел пасош, којзнае кој се има и нема. Жално е што сите тие се македонци. А за сиромаштијата до негде оправдувам ајде ама политичари да вадат бе (а вадат) ми се иде да ги пукам па ако сака и од ДОМ нека се.
Би сакала да прашам, тие што поддаваат за пасош дали имаат слушнато некој да го одбијале или некој/а бил/а одбиен/а и доколку може да се каже што е клучно за на интервјуто?Фала однапред
mene me odbija,pricinata ne ja znam ni jas ,a za intervjuto mi se pogodi takvo strasilo od zena uste da stanese i da me tepase odnesuvanje nikakvo,vo toj moment tolku se pokajav sto nikoj pat vo zivotot ne sum se kaela tolku,sama si postavuvase prasanja i sama si odgovarase na niv i zgora na toa mi rece deka taka lesno ne se dobivalo drzavjanstvo trebalo da imas dokazi,dokumenti deka tvoite potomci imale bugarski koreni celo vreme zboruvase vo mnozina,znaci ne licno za mene i kazuvase sekoj sto rekol od predhodnite kandidati.Dokolku nekoj bil na intrvju sigurno ja znae krupna i so pogled koj ubiva,duri poveke izgledase kako maz.
известување мало стигнати се некаде до број 3500 од 2012 година знае ли некој како оди процедурата откако ке ти испадне државјанството како се допира до пасошот уште колку време е потребно??
uste 10 dena se ceka i potoa odis da se slikas i posle zavisi za kolku vreme sakas da go zemes ustvari kolku ke si platis najmnogu e uste dve nedeli.Znaci uste eden mesec se zaedno.
А од кај знаеш дека те одбиле? Кога беше на интервју? еден мој другар беше на интервју почетокот на Мај и ништо не кажа дали го одбиле или не, не знаел
Срам ми е од сама себе што, после речиси 6 години поминати таму, јас - не си извадив. Жими се.... срам ми е веќе. Пу.
Срам треба да ти биде ако извадиш бугарски пасош....Добро бе луѓе немате ни трунка национална свест??? Мене најискрено поголема срамота од тоа да сум бугарка или бугарофил или бугараш нема....порано Македонците иделе во Бугарија ебеле бугарки за "чорапогашти" или хулахопки по нашки кажано,а и уште тоа го прават,а вие сакате бугарки со сила да се правите....И немојте со тие излитени фори у стил: "Ако имам бугарски пасош,јас сум Македонка"....не си Македонка,си кажала таму дека дедо ти е бугарин,си ја продала нацијата....А бугарија една мизерија невидена,џабе се во еу,сиромашни биле и ќе останат....секогаш....јас немам којзнае колку финансии ама бугарски пасош НИКОГАШ нема да извадам.....БРУКА!!!
Абе ајде, си ја продала нацијата ако се омажиш за германец и земеш германско државјанство тогаш не ја продаваш нацијата? Или ќе си се правиме Македонци и ќе си трпиме за леб... Секој си прави како што му одговара. Не сме ние тие што треба да судат
Не знам од кај ги вадите информациите , али пред да напишете нешто прво информирајте се убаво. Нема такво нешто ! Во австралија за работна виза исто е и со мк и со бг пасош. Ај прочитајте си го убаво immi.gov.au и потоа пишувајте Аман од глупости
Леле не ми ги прави овие муабети ти се молам....Сите знаеме која е процедурата за вадење бугарски пасош....дека треба да кажеш дека си бугарка или бугарин од дедо....а тоа е продавање на нацијата....И јас не се правам,јас сум Македонка,за тебе не знам можеби си некоја платенчка да убедуваш луѓе да земаат бугарски пасош....
Државава оти е полна со патриоти бе душо, затоа и пропаѓа Ене ги пред Центар, за цели 12 илјади денари да земат плата се патриоти и рисјани на повик. Како патриотка треба да отидеш кај Грујо и тајфата и прво да ги треснеш од земја заради тоа што, ко што велиш: „јас немам којзнае колку финансии“. А, не да глуметаш патриотка пред мене. Tи у оваа држава, не само што немаш финансии, ти немаш право бе душо нити да бекнеш, нема да имаш право нити да пркнеш од тоа “немам којзнае колку финансии“, освен кога бекаш за предавство на нацијата. Само гордо И три деца да си родиш. И Тодоров за абортус да си го прашаш. И Спиро да си го слушаш... И...внимавај со кој Македонец спиеш...слушам и Македонки ебеле за чорапогашти, за пијачка, за кругче... за што не бе. Абе само да ги опнат Човек од патриоти ко вас ќе посака и на марс да се качи, не па Бугарин да стане.
Оф леле душа таа,срцка....Одма мислиш Вмро сум а??? За жалење А како што гледам за леб не трпите бе душо имаш интернет и компјутер,а за тоа требаат пари Второ еве и Србија не е во ЕУ и ист стандард имаат како нас,па ниеден Србин не стана бугарин бе душо.....А ти оди слушај си го Љупчета и компанија и прави им услуга на татарите бе душо и така на Македонија не и требаат вакви како тебе....ДУШО!!!
За волја на вистината треба да се каже дека ова со србите не е точно! Бугарско државјанство имаат побарано најмалку 3700 срби од Р.Србија. Блиц Онлајн: Бугарско државјанство добиле 1200 срби А според хрватските медиуми од 2007 дури околу 30,000 срби побарале бугарско државјанство! http://www.poslovni.hr/after5/oko-30000-srba-ceka-bugarsko-drzavljanstvo-49910 И тоа е само за бугарско, а да не збориме колку многу срби, особено од Војводина земале или барем аплицирале за хрватско или унгарско државјанство.
Камо да бев барем плата ќе земев од вакви размислувања не можеме да тргнеме. И јавно ќе кажам, вмро сум. И добро ја знам процедурата. Татко ми има, како и половина Источна Македонија. И да ти кажам искрено, јас лично немам, ама ако ми се укаже добра прилика, а за да ја искористам ми треба бугарски пасош, радо ќе го земам. А вие удирајте се во гради дека сте биле патриоти и седете си во државава без денар што се вели и без никаква перспектива за напредување. Ако стварно сте патриоти дај турнете малку да ни тргне државава напред, напрајте нешто
Јас немам бугарски пасош, но од друга страна воопшто не ги осудувам тие што извадиле. Тие што извадиле пасош не го направиле тоа од ќеф или зошто е многу кул да си бугар, го направиле затоа што со тој пасош има многу повеќе можности отколку со македонскиот. Државичкава ни тоне удолу, грото од луѓето живеат во сиромаштија, невработеноста е огромна, како може да се осудува некој што се бори за подобра иднина??? Кој како знае и умее нека си се снаоѓа. Мене дури напротив ми се допаѓа што се проактивни и бараат излез за подобар живот. Да сум во незавидна ситуација и сакам да избегам надвор, ќе се потрудам да извадам и око нема да ми трепне! Да глумам некаков патриотизам, а едвај да преживувам не ми паѓа на памет, животот е многу краток, треба да го проживееме најдобро што можеме!
Јас познавам луѓе со бугарски пасош и ништо посебно и повеќе немаат од мене.....исто сме....т.е не повеќе они се бугари А да менувам нација за да живеам во уште поголема беда не планирам....А инаку дали си Вмро или Сдсм мене не ми игра улога,јас не ги гледам луѓето според тоа,ама Жапче ги гледа....Се прави се што може за државава....да ти кажам за информација Грција која што е во Еу има 27 % невработеност што е повеќе и од нас што не сме во ЕУ исто така и Бугарија.....знаеш колку бугари се имаат иселено??? да било убаво ќе седеле таму....а вие трчате таму нема логика
[/quote]знаеш колку бугари се имаат иселено??? да било убаво ќе седеле таму....а вие трчате таму нема логика[/quote] Никој не вади бугарски пасош затоа што сака или ќе оди да живее во Бугарија. Туку вадат и одат негде каде што има далеку поубави услови за работење и живеење од Балканот. Спојлер Само ова ми падна во очи. Не сакам да коментирам за другото затоа што очигледно темава се претворила во карање.