Во твојот случај не е на одмет да се подадат дополнителни документи,зошто реално само на среќа поминуваат тие со вујко,а ништо неможеш да изгубиш ,можеш само да добиеш,и тоа ти е последна надеж. Колку време чекаш на положително?
Zdravo decki. Me interesir dali nekoj imal vakov status? Od se dosega prilozeno so citam nesretnav vakvo nesto. Ako ima nekoj neka kaze kollu se odolgovlekuva dali e ova kako dopolnitelna proverka ili sto e?!?
Ти пишува да доставиш потврда за неосудуваност,изгледа дека си доставил копија ,или тие што ти правеле превод го задржале оригиналот.
A znae Li nekoj sto se tie promeni sto ke gi imalo vo zakonot, imase objaveno na kajgana? Jas procitav demek nesto olesnitelno ili..?
Во главно има скратување на роковите ,и измени во закон за придобивање по пат на натурализација и инвестиции. Исто така во закон ако го изгласаат се става рамка за издавање на происход во рок од 1 месец.
Јас имам поддадено на основа брат од татко ми, брачедите 1ви земаа па ни кажаа дека и со нас не би било проблем и така поддадовме. Не знам точно колку, зошто немав проверено долго време и во Јули кога проверив беше сменет статусот. И ме интересира дали изводите/умреницата може да се меѓународни или мора да одат на превод?
Može vo povraka da ti gi pratam pa da se uvezis? deka razlicno pisuva I sigurno ne e nisto greška so brojkite vo bitola vo konzulatot ti gi zapisuvaat I na niv da si proveruvas
obrazovana prepisa e vkl vo ukaz mi bese na sredinata na maj ukaz 153 I potoa my se smeni deka e prateno vo bitola a molbata ostana na pozitivno...
Da,za zal.No ponovite shto se staveni na dopolnitelna ne cekaat mnogu kako tie porano po edna godina.Sega bi trebalo po novo za 3 meseci da te razgledaat
Здраво. На 20.10.2018 бев на интервју. При проверка ми пишува:” Преписката се намира в процедура по задолжително согласуване” Што значи ова ? И за колку време после интервју се добива пасош??