Sporo ide potpisuvanjeto 11 meseca kasnat. Slusnav neso zakon za kratenje kje se vovedel ama koj ti gi znae.
Пратив мејл во архивот во Велико Трново и им пишав се што знаев за мој прадедо, ама ми бараат уште податоци. Дали постои некој начин да се најдат податоци за бугарски војник од 1941 до 1943та? Стварно не знам што понатаму, прашав секој што можев во фамилијата, пребарав секакви документи, нема ништо повеќе.
Здраво, ме интересира колку време трае целокупната процедура за вадење бугарски пасош, мојот маж е по потекло Бугарин поточно прабаба ми е Бугарка од мајчина страна. Е сега како може да дојде до потврда за неговото потекло како одат тие работи доколку некој има инфо да ми пише, позз
Ljudi, danas sam dobio drzavljanstvo. 12024/2016 mi je bio broj, ali nekoliko ljudi je danas dobilo. Sa srecom svima. Cekao sam 2 godine.
Cestitke, da li znas koji je iduci korak, zakazivanje termina u ambasadi u Beogradu odnosno u mestu predavanja, ili treba ici u Sofiju ? Takodje meni jos nije izdan ukaz od strane vicepredsednika, a cekam otp od 18.decembra prosle godine - To je skoro 12 meseci, da li ima nekog reda pri potpisivanju uopste, posto apliciraju ljudi iz mnogih zemalja