Јас бев на 02.08.2018 на интервју и јас имам образувана преписка на 14.12.2018 - една година сум со статус како твојот. И мене ме интересира кога ќе се смени, јас сум преку бугарски конзулат Битола , и двајцата родители ми имаат државјанство...
После година, најкасно година ипол ќе ви се смени у финална. И јас преку татко ми сум. После година и 4-5 медеци ми се смени од образувана у финална
После тоа положително и чекаш потпис од претседателот (за потписот се чекало мн; 10-11 месеци). Постои можност и на проверка да те стави претседателот ( но ако си преку родител, не би требало)
Zdravo imam edno prasanje sega na povetok na dekemvri statusot mi se smeni vo Po prepiskata vi Prestoi da bide izvrsen finalen eksperten pregled predi da bide razgledana od soveta na grazdanstvo kolku vreme Trae ovoj status I so e sledno
Dali ako si preku roditel i sega e smenet statusot vo finalen treba da se dostavat za posigurno dokumenti od drustvata taka mi bara posreditelot za posigurno dali e nekoj zapoznaen
Nema potreba ako si preku roditel da vadish potvrda od klub, ama ako sakash mozi da podnesish i potvrda .