Jas koga podnesov dokumenti od prv bratuced zemav proishot no meguvreme brat mi zema pasos jas gi dodadov negovite dokumenti I za dedo mi deka e bugarski vojnik bil Pa Sega ke vidime so I kako ke bide
Немора да значи... 1. Секогаш документот од родител е добра ствар, но да знаете дека сега проверуваат и на каков начин родителот го зел происходот од ДАБЧ. (Ако го зел на "жими мајка, се осеќам како блгарин, тогаш има шанса советот да ве падне, или вицепрезидентот да ве стави на доп.проверка.) 2. Затоа потврдата од БКК Струмица е битен документ во целокупната постапка и е од големо значење во МП. 3. Документ од родител најмногу игра улога доколку апликантот е малолетен, односно го намалува процесот на чекање помеѓу статусите.
A Dali so dokumenti od brat I potvrda od dedo izvadena vo bugarija I'ma potrba od clenstvo vo bkk poz
Секогаш е пожелно и потребно да се има потврда од БКК. Статистички, таа потврда во последниве 2 години им помогна најмногу од сите други можни документи.
Стварно не ми е јасно зашто некои уште чекаат од 2016 :/. Не е фер, мој познаник у мај 2017 беше на интервју, во декември 2018 му беше потпишано државјанството. Да не беше на дополнителна?
Мхм... откако дојде оваа Јотова, се успори процесот. Инаку тие што чекаат по 2 години можно е да биле на дополнителна или на проверка од претседател.
Здравейте Дадох интервюто на 20 юни 2019 г. и през септември ми дойде статусът : Образувана преписка Nxxx/2019/20.06.2019 г. Преписката се намира в процедура по задължително съгласуване. колко време трябва да чакам декрета? има ли начин да ускорите процедурата? Благодаря.