Добив потпис од претседател. Но не сум во Македонија. Дали пример можам да отидам за државјанство и матичен за 3 месеци. Човекот што ми поседуваше вели дека мора за 2 месеци инаку ќе се поништи. И не знам дали стварно мора или он за пари да си земе.
Ne bi znael tocno no veke ako imas potpis dojdi Po brza postapka za nedela Dena ke si zemes pasos I cestitki pozz
Statusov "По преписката Ви предстои да бъде извършен финален експертен преглед преди да бъде разгледана от Съвета по гражданство." stoi veke 4 ipol meseci,dali znaete uste kolku vreme treba da se ceka za da se smeni
Порано 2-4 медеци се чекаше да се смени обој статус ама сега еве мн сме што чекаме веќе по 5-6 месеци.
Eve i jas da napisam hronoloski- aplicirav preko prv bratuced noemvri 2016, proizhod dobijav april 2017, zakazav intevju vo maj 2017 za 01.08.2018. Finalen oktomvri 2019, polozitelno denes 15.01.2020. I sea uste edna godina... e da, nosiv potvrda od Lazo od Strumica, deka pradedo e roden vo nekoj period, toa go odnesev vo septemvri samoinicijativno bidejki me fati panika, na intervju ne nosiv originalni izvodi...
Ako ima ukaz dobieno mislam deka ne se ponistuva.. Majkami 2006god podnese 2010 dobila ukaz a tek 2015 si go zema. Najubavo javi se vo ambasada bugarska vo skopje najubavo ke ti kazat.
Zdravo prvpat aplicirav za bg.pasos na 26.07.2018 . Proishod zemav vo Septemvri 2019 . Intervju na 30 Noemvri 2019. Statusot mi na zadolzitelna. Dokumenti : krstenica bg na majkami. Umrenica od dedo ne podnesov bidejki dedomi nema isto prezime so majkami(edni od decata na dedomi se prezivaat na dedo a dr.na pradedo) Prasanjeto mi e:kako mozam da dokazam deka dedomi koj ima dr.prezime i e tatlo na majkami. Vo koja institucija se zaveruva deka se tatko i kerka. Potekloto im e od Srbija pogranicno selo so Bugarija.
Здраво, Поднесов документи за пасош во април 2019. Поради недоразбирање, статусот го проверив дури сега (Јан 2020) и пишува отказ. Дали поради непроверувањето на статусот имам испуштено некој важен чекор, па ме имаат одбиено? Како ве известуваат за датум за интервју? Кога треба да се закаже? Јас очекував мојот посредник да ме извести или да добијам мејл од службите. Што точно значи отказ и кои може да бидат причините за овој статус?
Здраво сакам да поднесам документи во амбасада во Скопје за потелко некој кој ја знае процедурата да ми објасни што како оди , документи - превод - потврда од каде - закажување - за амбасада ако може нека ми пише во порака