sega se gleda od koga si na potpis se ceka 10-12 meseci od koga ti izlegol toj status se ceka potpis od vice
Добарден, ќе ве молам за информација, доколку процедурата оди преку конзулат во Битола, дали кога ќе се стигни до статус дека удостоверениети е во Битола, треба за сликање и подигање на документи да се оди во Софија ?
Zdravo mene mi se smenil statusot. Samo ne razbiram sto i kako odi.... do kaj sum so voj status i uste kolku ima?
Морам да прашам нешто, може малце смешно ќе е прашањево ама се извинувам, стварно не знам. До кој степен може да се носат изводи за потекло по вертикална линија, дали само до прадедо (татко - дедо - прадедо)? Или пак може било кој предок (пра прадедо) роден до 1918? Фала однапред.
Dali razlicno prezime na paradedo mose da mine so notar I svedoci a ostanatite preziminja se cisti t.e isti
da mene taka mi rekoa pred 1918 da e roden dedo pradedo, ama jas odnesov od site i posle i pred za posigurno
Фала, ама прашањево ми е дали прадедо е краен степен на предок, не може на пример прапрадедо роден во период од 1900 до 1918 така?
Isto kako vas razlicno prezime pradedo I na notar so dvajca svedoci zaverka I GI dostaviv do mn za pravosudije inace se uste na zadolzitelna skoro godina pozz
Imam prassnje ako moze da mi pojasnite. Vo svedoci deka majksmi e kerka na dedomi moze da bidat i nekoj moi bratucedi ili mora da se luge koi ne se vo krvno srodstvo no sepak gi znaat majkami i dedomi . Pozzz
ne mozi i od prapra dedo, koga otidov za vadenje izvodi do taa godina nazat sto imase podadoci za site izvadiv i gi priloziv