А шо е ова дека пак документи требало читам на форумов .. јас бев на интервју 02.08.2018 образувана преписка имав на 14.12.2018 и сега треба да си чекам или повторно да поднесувам нешто .. преку битола ми е процедурата, инаку и двајцата родители ми се со државјанство ...
Ако си преку родители тогаш не треба ништо дополнително да доставуваш, кај тебе си е се средено и чисто. Тоа за дополнителни документи е ако си со происход.
Decki,imate info dali se izlezeni proizhodite za tie so aplicirale vo Mart 2019?veke godina i dva meseci bez odgovor sum
Да прашам за син ми има 16 години .јас и сопругот имаме бугарски пасоши .каква е процедурата сега за син ми да добие пасош .Дали може тука нешто да се заврши во амбасада и кои документи што е се потребно
Съветът по гражданство не е уважил молбата. [.....] Има ли некој со исти статус и кој знае да ми објасни што значи?
Бев на интервју во Бугарија на 07.01.2019 и денес ми се смени статусот во: По преписката Ви предстои да бъде извършен финален експертен преглед преди да бъде разгледана от Съвета по гражданство.
ushte godina i pol ke chekash do ukaz, ko ke ti e gotov ukazot ima uste drugi proceduri za da stignish do pasosh. pozz.
И колку години се чека вкупно се` за разлика од порано? Некои тврдат дека намалено е времето на чекање од порано а не гледам дека е, бидејќи повторно се чека околу 3 години а можеби и повеќе...