ZDRAVOO---IMAM EDNO PRASANJE!!..............Otkako kje napravam Intervju vo Ambasada(Bitola) Dali posle toa kje mi dadat Brojce za da si proveruvam???? FALA ...
Mozhesh so posrednik preku konzulat vo Bitola, ama koga jas prashav mi reche deka treba terminot da pomini pa posle da barash preku konzulat, a sama ako barash ke te fati poveke vreme od terminot sto go imash, ako sakas ke ti dadam broj od posrednikot.
jas isto prativ mail bas da vidam za kolku vreme ke mi odgovorat ama eve ima eden mesec i nisto mi nemaat odgovoreno
dali nekoj znae posle intervju dali davaat brojce za da se proveruva preku internet(intervjuto vo ambasada!)
Dali e vistina deka vo posledno vreme so bg krstenica gi odbivaat Jas aplicirav za proishod 2018 intervju Sofija 2019 odam so krstenica od majkami bugarska Dali da dostavam i izbod na umreni od dedo koj bil roden 1905
Da ama koga ke vlezes vo mk so bugarski pasos ke treba da se prijavis tuka kako stranec, na nasa granica pri vlez i izlez se pokazuva mk pasos.
Здраво, сакам да прашам следново ако некој знае да ми одговори. Поднесов документи јули 2017,јули 2018 интервју, од декември месец сум на положително, преку документи на сестра ми правам, и сега разбрав дека имало закон од јануари 2020 со коишто на тие што се преку брат/сестра им врачиле откази. Дали некој е запознаен со ваков случај? Фала
Здраво на сите.Јас бев на интервју Јануари 2019,тек денес ми се смени првиот статус. Колку време се чека за нареден статус?.
@Evil Genius благодарам на одговорнаедна група на фејсбук прочитав дека може да потрае и до 18месеци до указ или кој и да е нареден статус.
Здраво драги феминки. Имам едно прашање. Доколку двете (полнолетни) деца имаат бугарски пасоши, дали е можно и мајката да добие исто преку нив бугарски пасош и државјанство. Постапката инаку е во тек, поминато е и интервјуто, но ме интересира дали и колкави се шансите да се земе истото. Досега има многу примери деца преку родител да земат државјанство, но дали е можно мајка да земе државјанство преку деца. Фала ви многу.
Kade mozam da proveram na koja stranica dali mi e gotov pasosot i licnata karta? Se slikav 02. Mesec 2020 vo Blagoevgrad. Fala i pozz
Za istovo prasav. Inace jas bev na intervju 10/18 a brojceto mi izleze 01/19.do pred nekoj den bev na zadolzitelno, sega e finalen pregled. I jas prasav kolku ke stoi taka.. Ama ako e 2-6meseci super, da ne e pojke...
e neznam porano se cekase mn pomalce max do 3 meseci za ovoj status,posle zgolemija na 6 mes, sea ne znam kako e ...
Zainteresirana sum za bugarski pasos da izvadam.Dali nekoj od grupata moze da mi objasni..? Iako jas nemam nisto bugarsko ni familija ni nisto bi sakala da znam po koj pat se odi za da se izvadi bugarski pasos?kolku vreme se ceka? I kolku od prilika baraat da se plati? Ako imate luge znaete broj pisete mi na poraka ke vi bidam blagodarna. Imajte ubav vikend...
nemozhi dokumenti se vadat preku predok roden izmegju 1900-1918, drugo nishto ne vazhat ,a i tie koi apliciraa vo 2017/18 ima del od niv odbieno , a nekoi so srekja dobija, posldniot zakon glasi taka. Ova ti kazhvam ako odish preku izvod na umreni ili rodeni, a so dokumenti od bg egzarhija kako svidetelstvo krshteniche i venchanica ne sum siguren, ama mislam deka posle 1920 nishto ne vazhat.