Gi prativ nekolku stranici ponazad, razlistaj ke gi najdish , ne chekajte se na gotovo . Pozz I so srekja.
So zakonot za dobivanje na bg drzhavjanstvo preku poteklo se aplicira preku predok roden izmegju 1900 I 1918. Mn jasno napishav I pogore.
Jas isto odam so krstelno od bava mi koga bevte na intervju.Sastrami dobi no pred 3 god so ovoj dokument.
Здраво Се работи за ИСТЕЧЕН Бугарски пасош Како што е моменталната ситуација не можеме да одиме во Бугарија и сега ми е потребна помош некој да ми каже дали вадел пасош во Бугарска амбасада која е процедурада,дали се закажува термин и за колку време го даваат. Ве молам .пасошот ми е хитен за да заминам за странство
Дали некој знае до каде се стигнати со прегледување после прв статус? Интервју Март 2019 уште на задолжително 16месеци поминати уште колку?
Здраво, дали на некој скоро му го одобрија бугарското државјанство и треба да го подигне? Статусот моментално ми е дека треба да закажам термин за да си го земам државјанството. Се слушнав со Никола Поп-Илиев ми кажа да не закажувам термин за подигање, туку да напишеме молба за да ми го испратат во Скопје да не мора да одам во Софија, но веќе месец дена поминаа и уште ми нема јавено. Јас го барав неколку пати ми кажа дека тој ќе ми јави. Не знам што да правам дали да го чекам или па да си закажам термин , веќе во фебруари 2021 год. има слободен термин. Ако чекам уште може и тој месец да се пополни. Може помош, совет од некој? Фалаа
Здраво Кети, дали го имаш овој статус прикачен на сликата подолу? Ако е така тогаш и јас сум во истата каша и незнам како да постапам. Јас незнам ни како се закажува термин за подигнување, има некоја страна или слично? Се распрашувам деновиве за се, ако дознам нешто во врска со пишување молба и сл ќе ти кажам. Ако не ти е проблем само објасни ми кој е начинот за закажување термин за подигнување на државјанството. Поздрав и фала!
Девојки, ваква ми е ситуацијата, посредникот не ми кажа на време дека треба по втор пат да се поднесат изводи и умреници (интервјуто ми беше поминато успешно) и сега го имам следниов статус што ќе ви го прикачам во прилог. И нормално не ми ни одговара на пораките посредникот, појма немам што да правам. Прашав друг посредник, ми вика ќе ти средам, ти треба дупликат происход (не сфаќам зошто дупликат кога веќе имам происход и таа фаза ја поминав) и ми бара 350 еур. Не ми е за парите, не сакам пак да ме зезнат. Плус сум со мало бебе и немам многу време да се замарам. Совет ве молам?
haha namerno ti praat taka za da ti zimaat pari,dzabe uspesno inttervju,trebalo da ti kaze na vreme da gi dostavis dopolnitelnite dokumenti bez tie te odbivaat
Не знам, консултирај се со некој поасален посредник. Ама знам дека процедурата се почнува одново после ваков статус.
nisto ponataka cim te odbile nemas pasos,samo pak odpocetok istata procedura kako sto ti rece Emy ama gledaj da e siguren posrednik zaso pak da ne pomines bez pari i bez pasos i vreme izgubeno ...