Da li mozit nekoj da mi preprati brojce od Lazar Mladenov od Strumica? Najdov nekoj fiksen broj na internet ama neje vo funkija. Fala odnapred
Па наводно се стигнати до тие декември 2018. Ама сега ваљда ќе има избори, незнам колку и дали ќе се укочи работата. Некој поупатен може да каже
Zdravo, sakam da prasham shto posle ovaj odgovor ima nacin, zalba ili sl nesto ili od novo treba se ?
После ова, за жал, ништо. Ако сакаш можеш да аплицираш повторно. Со какви документи беше? Мене ме одбија пред две години и повторно аплицирав. Ќе си извадиш дупликат од потеклото ама со други докумејти и си закажуваш за интервју
Нас ни посредуваше една Бугарка, таа им ја водеше цела процедура на моите 1ви братучеди и извадија за мнг брзо време, нивниот татко има пасош и на основа чичко- одевме и ние- брат на татко ми. Ние мнг фолго чекавме од 2016 беше започната процедурата и еве за жал заврши негативно. И да ја започнам од ново тоа ќе ми се пак еден куп пари и дали воопшто пак ќе добијам
Zdravo Jas sum so intervju na 30 10 2019 i prasa jeto mi e: Sakam da dadam plus dokumenti konkretno umrenica od dedomi i na notar so dvajca svedoci deka majkami mu e kerka bidejki se so razlicno prezime . Statusot mi e na zadolzitelba . Se doplaka li ako dades plus dokumenti i dali da mu gi dadam na posrednikot dokumentite . Kaj se nosat ovie dokumenti vo pravosudie li Neka pise nekoj sto veke go pravel ova pozdrav
Ако можете да ми кажете. На мајка ми мајка и татко и се родени после 1918 год, треба само да извадам посмртница од моите прабаба и прадедо и да видам која година се родени. Ако и они не се од 19100 до 1918 год, ќе може некако да се аплицира за пасош? Имало човек од Струмица Јани се викал, мислам дека живеел во Бугарија ама идел во Струмица по работа па тој човек посредувал документи за бугарски пасош, можел за 6 месеци да ти го дадат пасошот. Ако има некој брпј од тој Јани слободно нека ми пише, не знам од каде да го најдам бројот. Благодарам