Preku roditel odeshe za pasosot ili od drug clen od familijata bidejki brzo ti ispadnal pasosot duri za godina ipol.I kolku godini imashe koga podnese?
Zdravo, dokumentite se podneseni vo 2016 so uredno pominato intervju. Potoa go dobivme ovoj status koj sto ne e promenet veke 13 meseci. Dali ima nekoj iskustvo so ova?
Treba do datata da se odnese dopolnitelni dokumenti za da go dokazes potekloto dokolku ne bidat dostaveni dokumentii do taa data ke bides odbiena nz sho dokukemnti si odnela ama treba da ima proizhod od DABC izvodi od predok do tebe , i od klub od strumica nz sho ti fali od tie dokumenti sho si gi podnelka vo Ministerstvoto na pravosudie pred interview-to
epa ke si pocekas malce kaj sekoj e razlicno ama moze da se ceka i 12tina meseci prosecno do promena na polozitelno ako se e vo red i posle ke cekas samo potpis od viceprezidentkata tamu rokot e 8.11.2019 , taka da od togas broj si kolku vreme cekas
Може да ми кажете на која страница се проверува и како? И откако поддадов документи што е следен чекор?
Дали некој знае што значи ова.Пред скоро една година поднесувавме дополнителни документи.Сега кога проверивме до кај е процедурата видовме дека има измени.
@Dance27 значи дека пасошот е излезен слушнете се со Посредникот ке ви закаже за сликање Кога бевте на интервју
Да денес се слушнавме исто ни кажа дека се излезени пасошите. Прв пат ја започнавме постапката поднесовме документи во септември 2016 точно на денешна дата (така и ни беше кажано дека за 4год најмногу ќе имаме одговор) На интервју бевме во јуни 2018 а во септември 2019 ни побараа дополнителни документи,па во октомври поднесовме дополнително документи. Последно во јули немаше ништо беше на финално, синоќа случајно проверив и ова го имаше.
Zdravo,dali moze da mi kazete sto znaci ova i za kolku vreme izleguva toj ukaz? Ke imam li status koga ke bide izlezen
Ке има друг указ кога ке биде излезен пасош.Види погоре синоќа ставив пост можеш да видеш како ќе пишува кога ќе биде излезен Инаку мене вака ми пишуваше од октомври 2019 и дури сега овој месец ми се смени статусот т.с. излезе пасошот.Значи 11месеци бев со ваков статус
Ima nekoj odeno Bugarija sega vo skoro vreme pokonkretno treba eden den da odam za prodolzuvanje na vozacka dozvola.. so procedura e , test nesto treba ili?