Zdravo Dali znae nekoj da mi dade broj i ime na licnost sto sreduva za bg pasos vo bugarskata ambasada vo skopje Fala
На сопругот му се смени пред недела дена на интервју беше март 2019 А јас бев на интервју Мај 2019 и уште си стои исто како кај тебе Што значи сопругот на тој статус беше 18месеци
Zdravo, Na sledniot status sme od pocetok na 03/2020, intervju vo 07/2017. Ke ve molam koe e vaseto iskustvo, za kolku vreme ke bide izdaden ukaz-ot.
Ne mozam da ne iskomentiram- Srbite ne vadat bugarski pasos bidejki se patrioti... odamna nesto poglupo ne bev procitala. Sansite da ja pominat celata procedura e mnogu pomala od kolku za nas makedoncite. Tie sto imat vozmoznost, vadat pasos. Rodena sum u Srbija i ziveam tuka cel zivot, i ke slavim den koga go dobijam pasosot kako vtor rodenden. Srbite odat vo Evropa NA CRNO, ili plakat BABI za fiktivni brakovi, bidejki drug nacin nemat. A poznavam i nekoj sto pokusavat da naucat madjarski jazik iako dopir so madjarski koreni nemat, samo da se dokopat do eu pasport. Nikogas vo makedonija ne sum ziveala, a sum 100% mk i ne mi e bitno ni kade ziveam ni kakvi papiri imam, bitno e kako se jas cuvstvuvam. Nemam nikakov problem i dokumenti od tunguzija da imam, ako toa ke mi dade sloboda da ziveam i rabotam kade jas sakam, a ne vo taa usrana drzava, koja e usrana zbog isto tie partioti gore mentioned
Абе има и руси што вадат бг пасоши.... Ама зошто еден србин не извадил и е патриот, сите срби се исти ко него. Секој се снаоѓа како знае и умее.
Pred 18god podnese ili posle 18 zosto kaj mene eve 17 meseci vekje od intervju seuste mi e na zadolzitelna so e rabota stvarno ne znam..
Јас преку родител чекав 3 години, брат ми кога беше на интервју беше 17 години па во исто време ни заврши постапката иако му кажаа дека побргу ќе му излезе него
Dosta brzo ti se smenile statusite,dali dvajcata tvoi roditeli imaat bg ili samo 1 i me interesira prvoto brojche koe ti e ako ne e tajna? Na primer 1334/2020..