Da znae nekoj do kade se stignati so brojcinjata? Intervju 13.05.2019 Seuste na zadolzitelna proverka..
Здраво, сакам да прашам, мојот прв братучед има добиено бугарски пасош, дали ако преку него поднесам документи има можност и јас да добијам, но во по краток временски период
Zdravo na site vo grupata. Iskustva za dopolnitelni dokumenti. Sakam da dostavam umrenica od dedomi , treba lu nanovo i moj izvod i izvod od majkami za da se povrzam so dedomi. Inaku sum preku majkami so bg krstenica. Intervju na 30 10 2019 Sofija i dadeno e orginalnata krstenica.
Брат ми права преку мене пасош,јас сум му сестра дали е точно дека одбивале преку сестра???Вчера имаше промена и му излезе тоа???Посредникот во јануари му рече дека не треба други документи а сега нешто ми зборува почнале да одбиваат.Ме збуни многу???
Денес дадов документи во амбасада и ми направија интервју, додуше врска немав на интервјуто, се надевам дека нема тоа да биде проблем. Е сега, не ми дадоа никакво бројче, ми рекоа само да си го пишам телефонот и мејлот, за ако добијат некои информации да ме контактираат. Тоа значи дека постапката ми е во тек и само да чекам да ми излезе државјанството или?
Ete, mystery solved. Vo red, kazha sega shto sakashe da kazhes, ne spamiraj tuka. Ali slobodno mozhesh da otvorish tema "Хрватски пасоши" i tamu da pishuvash, da ne ostane infoto u mrak zasekogash.
Zdravo. Bev na intervju na 29.05.2019 godina. Statusot e Преписката се намира в процедура по задължително съгласуване. Znaete uste kolku se ceka do promena na ovoj status i sto e sledno? Do koga bi mozela da go dobijam pasosot, gruba presmetka?