Јас го пропуштив терминот за подигање на указот во Битолската амбасада ми кажаа дека поради ситуацијата ги испраќале таму каде што имате правено интервју после една недела но сеуште нема некој да има сличен проблем?
Здраво на сите, Бев на интервју во февруари 2019 и нормално си течеше постапката, е сега на последната проверка беше 6 октомври и стоеше дека се чека финален преглед од Советот. Денес викам ај да проверам да видам дали има измена и гледам дека сум одбиена. Се прашувам дали може да се поднесе жалба или нешто слично а да не се почнува од ново постапката? Тогаш беа сите документи во ред и препроверени од доста луѓе. Незнам дали има врска нешто сега ситуацијава што ни е со Бугарија ама ова беше тотално разочарување. Дали имате некаков совет, дали би можело нешто да се направи? (Съветът по гражданство не е уважил молбата При извършения финален експертен преглед се установи, че не са приложени всички документи, удостоверяващи наличието на поне един възходящ българин, съгласно изискването на чл. 6, ал. 1, т. 1 от Наредба № 1 от 19 февруари 1999 г. за прилагане на глава пета от Закона за българското гражданство).
Prasav nekoi lugje koi sto isto i niv gi imaat odbieno mi rekoa deka ke mora odnovo da podneses za bugarsko drzavjanstvo. Vo posledno vreme odbivaat poradi toa sto treba da se prave dopuna na dokumenti, povtorno da se odensat dokumentite za potekloto.
Бугарски пасош ќе извадев да не ме мрзеше да минувам низ процедурата. На пример татко ми да извадеше на времето, се полесно ќе одеше. Чисто онака сакам да имам странски државјанства
Јас мислам дека за БГ пасош да извадиш нема брза постапка, ама ете ако некој сигурно нека каже. Туку јас имам едно прашање. На БГ пасош ми стои моминското презиме, дали може да го сменам кај нас во амбасадата или мора во Бугарија да отидам за мењавање.
Clenovi, Dali moze da dobijam drzavjanstvo vrz osnova soprug i dvete deca koi imaat bg dokumenti veke 10 godini so stalno mesto za ziveenje,a jas imam samo bugarska vencanica, posrednik mi kaza deka moze da se napravi svrzuvanje na brak deka toa bilo dozvoleno i ke sum dobiela drzavjanstvo i licna karta za 2 do 3 meseca, a posle toa ke sum mozela da si vadam i sama pasos, kolku e sigurno i da znam dali da si davam pari ili ne
Moze li nekoj da mi kaze kolku se ceka posle smena na ovoj По преписката Ви предстои да бъде извършен финален експертен преглед преди да бъде разгледана от Съвета по гражданство.