Здраво, Дали може да ми помогне некој на тема промена на презиме во бугарски пасош и лична карта поради склучен брак во Македонија? Дали некој бил во Софија што знае каде треба да се оди и што се треба да се носи? Фала многу!
Моменталниот статус ми е овој... какви се шансите после ова да ме одбијат, од искуство колку време е потребно за да се премине на следниот статус, што да очекувам
Zavisi 4/5/6/7/8 ama najmnogu 8,ama mali se sansite da ne se potpise... da ne misleme na losho.Koga bevte na int i koga vi se smeni?
Зависи какви документи имаш предадено , т.е со какво потекло си. Ако ти се во ред документите шанси за да те одбијат нема,во спротивно се големи. Моментално се стигнаати некаде до средината на јули,односно тие што го добиле овој статус во месец јули моментално добиваат потпишан указ.
На интервју бев март 2019 година, а овој статус го добив минатата недела. Да ти кажам воопшто не мислам на лошо, ама ај да прашам викам некој ќе сподели свое искуство
Zdravo. Dali nekoj znae kolku kosta slikanje za pasos na vozrasen i na bebe vo Bitola, i kolku se ceka od prilika?
Zdravo da prasam dali moze so poteklo od prv bratuced da se aplicira za Bg paso? I koi dokumenti mi se potrebni. Neznam nisto vo vrska so ova vi blagodaram
Jas takov status dobiv na 11 septemviri 2020 a na intervju bev avgust 2018.... si vikam ke bide za skoro
За жал не истото е и кај мене... посредникот преку кој вадам пасош не бил запознаен дека има одреден временски период за достава на документите и дека можело да се поднесе во Битола,а не дирекно во Софија и така во вода паднаа 4 години чекање и еден куп пари Сега ја почнав постапката по ново со тоа што постапката е скратена бидејќи немора да чекаш за происход бидејќи го имаш но се чека околу 2 месеца да ти го вратат и одиш дирекно на интервју... но сега исто така има некој промени за добивање на пасош но сеуште не е изгласено мислам дека не ти треба происход туку одма одиш на интервју и уште толку години чекање и давање пари