Блиска извади пасош со сведителство на бугарски на баба каде во националност пишува дека бабата е бугарка. Мислам дека ќе ти одобрат.
40е за пасош, 31е за лична карта. Не се закажува, секој ден од вторник до петок може да идеш и ќе завршиш работа.
ne sum go ni prasal,ama bliski sme ne bi trebalo.toa da go napravi, i do sega ne se culo los glas za nego,ama se si biduva...
Вашето удостоверение е изпратено за връчване към заявената консулска служба Битоля-Македония. При получаване на удостоверението следва да заявите адрес за регистрация в Република България, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат. Zdr mala pomos? na 8 mi januari sega plativ vo ambasada 25 evra i poddadov 2 sliki... Sleden chekor sega sho e i kolku vreme se cheka'/? blagodaram.
Следен чекор е да се јавиш во општината кај што си пишан во Бугарија дали ти е стигнато писмото. Коа си ги плаќал тие 25е требало да ти дадат број кај да ѕвонеш.Коа ќе ти биде стигнато писмото одиш си го подигаш од таму или праќаш ополномоштено лице за тоа да го земи. Треба да носиш или посредникот да носи извод од родените твој, копија од пасош и Удостоверението што ти го дале. Од коа ќе го земеш одиш да се сликаш во Бт за пасош и лк.
Дали некој знае како е постапката за продолжување на бугарска возачка дозвола? Дали може да се поднесе онлајн или мора лично? Нз дали е соодветна тема за прашањево, ако не е префрлете ме.
Zdravo,podnesov dokumenti 2017, maj 2018 bev na intervju, sega vo januari statusot mi se smeni vo "По преписката Ви предстои да бъде извършен финален експертен преглед преди да бъде разгледана от Съвета по гражданство." Dali nekoj znae uste kolku vreme e potrebno da se smeni statusot i koga bi trebalo da go zemam drzavljanstvoto? vi blagodaram
Овој статус трае 4 месеци. Следниот статус трае 8 месеци. За државјанство додека да земеш уште најмалку 1 година.
Zdravo, Drzavjanstvoto go podignav vo Mart, vo Bitola. Me interesira za kolku vreme ke go imam pasosot i dali ima nekoja opcija za slikanje i podiganje na pasos vo Sofija sto e mozno pobrzo, ke siplatam kolku i da me kosta.
Дали дополнителното носење на документи е потребно и ако аплицираш за дежавјанство преку сестра/брат?