Sega Vice President da potpise pa podiganje na drzavjanstvoto slikanje i pasos, Zavisi kaj nekoj za 6 meseci kaj nekok 1 godina
Ај ве молам кажете ми, на статусот Положително, кога е одобрено државјанството (пред указот) колку време чекавте да преминете на последниот статус односно Указот? Посредникот ни рече околу 8 месеци, а на странава излегува 9 месеци дека се чека. Искуства? И од после указот грубо речено уште колку време би излегол пасошот? 5/6 месеци?
Што е следниот чекор после добивање на происход? И кои се шансите понатаму за да те одбијат? Благодарам однапред ако некој знае и ме упати повеќе.
a kolkav e toj vremenski period za dostava na dokumentite? pravev intervju vo sofija kraj na februari 2019, na 24 Avgust 2020 statusot se smeni vo Finalna i na 29 Septemvri gi nosev dopolnitelnite dokumenti (izvodi od pradedo, dedo etc. i od strumica potvrda od klub) vo Sofija (volunterno, bez da me stavat na dopolnitelna ) znaci posle mesec i nedela dena. dali e toa kasno? Vo momentov sum na status cekanje ukaz od pocetok na februari 2021. Koi se sansite da dobijam otkaz od vice?
Мене ми беше сменет статусот фев 2020, ми побара дополнителни документи, но баш започна пандемијата и тој што ми го водеше процесот ми рече дека нее проблем кога можам тогаш ќе носам, па границите беа затворени, после тестови глупости и оставив за понатака, после цела година ми се смени статусот дека сум одбиена бидеќи времето за достава било ограничено. Значи сум имала 1 цела година за да ги однесам документите, но поради неинформираност на посредникот останав без пасош Сега постапката ја почнав повторно, но овојпат преку Битола се надевам дека се ќе биде во ред
Od 10 dekemvri 2020 sum na finalna. Dali nekoj moze da mi kaze uste kolku se ceka ovaj status da mi se smeni go polozitelno bidejki na ovaj status se veke dojdeni aplikanti so se bile ba intervju 9 mesec 2020 a jas bef 8 maj 2019godina.
Ovoj status mi se smeni vo petokot na 21vi tocno 8 meseci od prethodniot status ,sega treba da odam vo konzulatot , da odnesam dve sliki i adresa ??? Treba jas da kazam kako e procedurata nekoj sto pominal veke da mi kaze ve molam.
Конечно после 2 години и шест месеци ми излезе бугарското државјанство. На 07.01.2019 бев на интервју, финална ми се смени негде во април 2020, потоа крајот на септември 2020 ми се смени во указ и денес ми излезе државјанството.
Здраво, Ве молам за помош .... Која е постапката по НОВО за поднесување на документи за бугарско државјанство имам термин во јуни во министерството за правда .
И Кај Мене излезе истото, сега што Понатаму, сами да напишеме кога сакаме да го подигнеме и каде? Дали На истото место кај што подававме документи и правевме интервју?
Здраво феминки Вака сега имам прадедо Бугарин и да прашам каде треба да извадам извод од матична на родени. Во градот во кој што е роден во Бугарија или можам во било кој град Ви благодарам
Pratete go forumov, sekojdnevni azurirani tocni informacii : https://forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.110035/
Naredno nesto e treba da rezerviras cas i da otides u sofija da si go zemes drzavjanstvoto. Posle toa mislam deka se ode u opstinata da se slikas za pasos
Sto e so finalna,nikoj ne kazal deka ima promena od finalna na polozitelno. Nekoj da ima info da pise
Здраво, пред некој ден излезе нов закон, ако ти има излезено бугарското државјанство можеш да одеш директно да го земеш, чекаш ред и го земаш. Ќе го известеш твојо посредник тој ќе ти закаже и ке отидеш да го земеш. На мене ми излезе државјанството пред 1 недела, ведаш закажавме за вчера да го земам. Вчера го земав и денес ќе одам да се сликам за пасош. Мора да се преноќева откако го зимаш државјанството за да можеш да се сликаш за пасош и лична карта, таква била процедурата. https://www.justice.government.bg/home/index/229986ca-68b3-49d2-b804-33cb39ed6886
Koa ke go zemrs Udostoverenieto t.s drzavjanstvoto vo Sofija togas prijavuvas adresa i utre denta mozes da se slikas za pasos i licna karta taka l e? Jas taka ve razbrav
Да првиот ден одеш и го зимаш државјанството, преспиваш таму и утре дента одеш да се сликаш во полицијата. Тоа кое време ќе одеш да се сликаш ти го закажува посредникот. Јас денес се сликав и за 25 дена ќе го имам пасошот, а имаш опција за 3 дена да го земеш, тоа се доплаќа 50€ екстра или експресна за истиот ден да го земеш пасошот, таа е уште поскапа