Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бугарски пасоши

Дискусија во 'Политика и настани' започната од aNy-to, 21 јули 2010.

1. Andrejcee

Andrejcee Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo,
    Imam edno prasanje majka mi vo izvod od maticna kniga na rodeni e zavedena deka majka i i tatko i se bugari po nacionalnost. Toa mi e ednisveniot dokument koi me vrzuva so Bugarija, dali imam sansi so ovoj dokument da dobijam drzavjanstvo ili nema nadez?

2. Frau Deutsch

Frau Deutsch Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2019
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    Vie imavte zakazano za podiganje na udostoverenieto uste pred 8 ili 9 meseci koa vi se smeni statusot od finalna na izdavanje na ukaz od viceprezidentot ili toa moze da dr napravi koa ke ispadne udostoverenieto i vo rok od nekolkh dena da odis Dofija i da si ja zavrdis cela rabota

3. Ragnar Lothbrok

Ragnar Lothbrok Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2020
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    9
    Вака значи, кај мене статусот до пред две недели беше дека чекам указ, а тоа значи дека не ти е излезено државјанството. Откако ми се смени статусот пишуваше да изберам датум и време за подигање. Кога се појави тој статус ми се јави посредникот и ми кажа дека со новиот закон можеме да отидеме за Софија и се да завршеме во два дена. Моментално тоа е нешто најбрзо и најпаметно. Ако одеш преку конзулатот во Битола тоа ќе те кошта доста време што не е баш паметно да го подигаш преку Битола.
    Еве ти број од посредник од источна Македонија, тој ќе ти објасни се:078838254

4. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Na mm baba mu bese bugarka pa mu odobrija trebase da ode mm na intervju sega za bg pasos ama ne otide trebalo od nekoe kumanovsko selo nez kako se vika kade sto e rodena svekrvata da izvade izvod i ne e izvadil I nez sto planira koga ke vade

На Andrejcee му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Doris123

Doris123 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    543
    Здраво,дали некој знае колку време може да се продолжи пасошот,пред истекот..

6. Aleksandra997

Aleksandra997 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2018
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    52
    Zdravo imam prasanje dali nekoj drug imal vakov Screenshot_20210608-204924_Instagram.jpg problem i kako da go resam

7. Aleksandra997

Aleksandra997 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2018
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    52
    Najgolemiot problem e tpj sto posreduvase ne mozam da go najdam ne znam ako pobaram pomos od dr advokat dali ke moze da zavrsi rabota

8. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.237
    Внесувате грешен број на молба или ПИН.

9. Frau Deutsch

Се зачлени на:
    3 декември 2019
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
  10. Frau Deutsch

Се зачлени на:
    3 декември 2019
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    Zdravo na site vo forumov
    Nekoj da kaze informacija sto se slucuva so finalna. Poveke od mesrc dena nema nikakva promena od finalna vo cekanje na ukaz.
    Okapavme od cekanje

11. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.237
    Колку време си на финална? Од кој месец?

12. Frau Deutsch

Се зачлени на:
    3 декември 2019
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    Jas na finalna sum od 03 03 2021
    Intervju na 30 10 2019
    No nikoj ne pisal poveke od eden mesrc deka ima promena od finalna vo cekanje na potpis od viceprezidentot.

13. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.237
    Каков е тој нов закон кога за подигање указ во Бг се закажува термин, а слободни термини има дури крајот на 2021? Кога ти се појавил тој статус веројатно си видел дека мора сам да си избереш термин,без термин указ не можеш да земеш, а веројатно ако си го отворил полето за избирање термин си видел и дека слободни термини во блиска иднина нема. А тоа дека указ во Бг ке земеш за 2 дена (без лично закажан термин) пробај па пиши. Мене повеке ми личи дека твојот посредник не сака да испушти пари па ти прави филм. Преку Битола указот стига за 2 недели и моментално во споредба со термините во Бг, најдобра опција е да пополниш молба и указот да ти го пратат во Битола.
    Има нови законски измени за поднесување за Бг пасош со тоа што ДАБЧ веке не постои, закон за побрзо подигање на укази нема!

14. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.237
    Со оглед на тоа дека овој статус трае 7 месеци, промена на овој статус(финална) очекувај во Октомври. Моментално се стигнати до Ноември 2020,односно тие што биле на финална од Ноември, сега Мај/Јуни преминуваат на следен статус(Положително-издавање на указ).

На Frau Deutsch му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ragnar Lothbrok

Се зачлени на:
    13 мај 2020
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    9
    Ова ти е законот https://www.justice.government.bg/home/index/229986ca-68b3-49d2-b804-33cb39ed6886
    Инаку погоре не знам дали ме имаш читано ама јас веќе бев за Бугарија и завршив работа во два дена. Ова што го зборам не е напамет туку од искуство. Само што ми излезе државјанството отидов во Софија преку мојот посредник првиот ден го земав државјанството, а вториот ден се сликав во полицијата.

На Frau Deutsch му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.237
    В момента гражданите се налага да чакат повече от 10 месеца, за да получат удостоверението си. - јас се водев по оваа. Сега гледам дека овој закон е донесен од 31ви Мај 2021 тоест пред неколку дена. Се извинувам, не бев запознаена, воедно благодарам за информацијата.
    Доколку не ти е проблем пиши ми број од посредникот во инбокс.

17. Ragnar Lothbrok

Се зачлени на:
    13 мај 2020
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    9
    Столе се вика:078838254

18. Qwertyasdfg

Qwertyasdfg Нов член

Се зачлени на:
    19 февруари 2021
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Знае ли некој уште колку време треба да чекам да се смени овој статус (ми се смени на овој статус на 31.12.2020)
    • По преписката Ви предстои да бъде извършен финален експертен преглед преди да бъде разгледана от Съвета по гражданство.

19. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.693
    Допаѓања:
    6.607
    Колку време отприлика треба да се чека да се смени првиот статус, оној "Образувана преписка"? Скоро 5 месеци поминаа, истиот си стои.

20. Ragnar Lothbrok

Се зачлени на:
    13 мај 2020
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    9
    https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html