Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бугарски пасоши

Дискусија во 'Политика и настани' започната од aNy-to, 21 јули 2010.

1. poppie

poppie Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    6.496
    Бев еднаш во Софија за првата постапка ама ради ситуацијава се стагнираше се. И се слушнав со посредникот и ми кажа сама да сум си закажала интервју и да однесам документи. Каква е процедурата пред интервју?

2. igymat

igymat Нов член

Се зачлени на:
    12 август 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво
    Барам помош доколку некој знае која е постапката за обнова на пасош.Рокот на пасошот ми истече,а имам валидна лична карта регистрирана на ул.Леге 6.Значи ме интересира ко ќе појдам во Софија каде треба прво да одам,дали може да се заврши работа за еден ден,колку кошта или доколку има некој посредник да ми поможит.

3. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Може ли некој да ги прикачи линкот што го имаше на темава, за пратење до каде се (за секој статус датум има),за значење на статусите и кој колку трае?

4. Ednostaven

Ednostaven Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    216
    На tambelina и Mnik им се допаѓа ова.
  5. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    На Ednostaven му/ѝ се допаѓа ова.
  6. aslpls

aslpls Нов член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    извор: https://forum.kajgana.com/threads/Б...и-потребна-документација.110035/#post-9036654

прочитај го делот: IV.Пост за процедура за подигнување и трошоци.

7. Ednostaven

Ednostaven Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    216
    Дечки дали кога ќе го вади татко ми ЕГН бројот и ги наведува членовите на семејството треба да достави и наши изводи на родени? Исто така дали е неопходна венчаница со мајка ми

8. Frau Deutsch

Frau Deutsch Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2019
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    Na fb i na kajgana za bugarski pasos objavuvaat za prilozuvanje na dopolnitelni dokumenti. Vsusnost ne mi e jasno a koj znae neka pise
    Jas prvicno podnesov vo 2018 i edna godina cekav proishod. Intervju vo Oktomvri 2019. Na finalna sum od Mart,no dodeka bev na zadolzitelna dadov doplnitelni dokumenti vo MP . Proishod dobien vrz osnova na bugarska krstenica od majkami.
    I sega citam deka se barale dokumenti da se nosat vo DABC. Koj e dobro upaten neka pise.
    Blagodaram

9. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    22.942
    Обнова на пасош може да направиш во Скопје или во Битола.
    Брат ми вчера си го подигна обновениот пасош од Скопје на пример, чекаше точно 2 месеци додека да му излезе.
    Тој е во Кочани, го упатија во Скопје. Мене од Кавадарци ми рекоа во Битола да одам.
    Само кај мене освен што е истечен, имам и промена на презиме поради брак. Дали знае некој кои документи се потребни за менување на презиме во бг пасош?

10. BlueButterfly789

BlueButterfly789 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2020
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Здраво,
    Ако може некој од вас другари да ми објасни како оди процедурата откако ќе ти биде одобрено бугарско државјанство?
    Мислам, откако ќе се закаже датум како оди процедурата за тој ден, исто така и за пасош и лична карта?
    Ако може некој да ми објасни, сакам да имам бар некои информации.

Ви благодарам

11. Ednostaven

Ednostaven Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    216
    Погоре имаш линк од форумот на Кајгана, таму во последните коментари баш за тоа објаснуваат членовите.

12. z84

z84 Активен член

Се зачлени на:
    7 август 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Vo oktomvri minatata godina podadov dokumenti za proishod vo konzulat vo Bitola. Koga barav na telefon da vidam da li e izlezen mi zakazaja za intervju i mi rekoja da poradi promena na postapka nema potreba da cekam proishod, sega poinaku e, se odi odma na intervju i mi dadoja termin za intervju koga trebit da im odnesam pak site dokumenti. Me interesira da li mi e tamo krstenicata od dedo na bugarski, im dadov original koi ne mozam pak nikako da odnesam sega. Trebit da baram da mi ja vrate? Fala na odgovor i pozdrav

13. BlueButterfly789

BlueButterfly789 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2020
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Tи благодарам

На Ednostaven му/ѝ се допаѓа ова.
  14. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.311
    Допаѓања:
    19.682
    Дедо ми е роден 1912 значи време бугарско, ама изводот го нема. Ми кажаа дека во Државен архив можам да најдам документ. Како оди постапката ако може некој да ми објасни.

15. vaterpro

vaterpro Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2018
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    60
    Rechi mu neka proverat vo tie starite knigi od maticno, tamu ima podatoci od Site shto bile od toa vreme rodeni.

На VDT2906 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Yo yo

Yo yo Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2021
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    100
    Мислам дека и да најдат податоци за дедо и неможе во сегашниве документи да напишат дека е бугар бидејќи немаме таква графа нај ќе и одговара ако најде стар документ од тогаш каде што можеби би пишувало дека е бугар
    Роднини така земаа ама имаа стар документ дома (стоел/го чувале уште од тоа време) од дедото каде што го пишале бугар

На vaterpro му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Butterfly522

Butterfly522 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    78
    Здраво, ве молам некој што знае да ме упати. На тетка ми и излезе указот кој што треба да го подигне од конзулатот во Бт. Е сега она сака да поднесе документи за државјанство веднаш и за братучед ми (син и) кој што е малолетен. Дали знаете што точно од страна на документи е потребно за него за да де поднесе за државјанство? И што е потребно за неа при подигање на указот освен две фотографии како што е наведено

Прикачени фајлови:

18. Girl 20

Girl 20 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    0
    Zdravo
    Me interesira dali nekoj ima izvadeno pasosh po brza postapka ?
    Dali stvarno postoi takov nacin za 50 rabotni denovi se vadel pasosh po brza postapka?

19. SandraPink

SandraPink Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2017
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    34
    Здраво. Дедо на мајка ми има бугарско потекло т.е лична карта издадена 1942г. роден е 1905г.

Како треба да ја започне постапката за вадење бугарски пасош? Ако може да ми пратите линк (само да не е од кајгана).

Колкави се шансите да и биде потребен посредник?

20. Yo yo

Yo yo Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2021
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    100
    Здраво,
    Дали во државниот архив може да се најдат стари документи 1925-45 од прабаба ми или пак во некоја друга институција ама конкретно документот да е од тоа време каде што ќе пишува национална припадност (бидејќи податоци има се чуваат ама не ми одговара на нов лист сега да ми ги пишат ми треба од тоа време да е документот)

Секаква информација е добредојдена за од каде може да најдам било каков документ со националност од тоа време што ќе ми игра улога во постапка за пасош.

Merci:l: