Бев еднаш во Софија за првата постапка ама ради ситуацијава се стагнираше се. И се слушнав со посредникот и ми кажа сама да сум си закажала интервју и да однесам документи. Каква е процедурата пред интервју?
Здраво Барам помош доколку некој знае која е постапката за обнова на пасош.Рокот на пасошот ми истече,а имам валидна лична карта регистрирана на ул.Леге 6.Значи ме интересира ко ќе појдам во Софија каде треба прво да одам,дали може да се заврши работа за еден ден,колку кошта или доколку има некој посредник да ми поможит.
Може ли некој да ги прикачи линкот што го имаше на темава, за пратење до каде се (за секој статус датум има),за значење на статусите и кој колку трае?
@Mnik не знам дали ова е постирано но на овој блог имаш околу статусите. https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html?m=1
извор: https://forum.kajgana.com/threads/Б...и-потребна-документација.110035/#post-9036654 прочитај го делот: IV.Пост за процедура за подигнување и трошоци.
Дечки дали кога ќе го вади татко ми ЕГН бројот и ги наведува членовите на семејството треба да достави и наши изводи на родени? Исто така дали е неопходна венчаница со мајка ми
Na fb i na kajgana za bugarski pasos objavuvaat za prilozuvanje na dopolnitelni dokumenti. Vsusnost ne mi e jasno a koj znae neka pise Jas prvicno podnesov vo 2018 i edna godina cekav proishod. Intervju vo Oktomvri 2019. Na finalna sum od Mart,no dodeka bev na zadolzitelna dadov doplnitelni dokumenti vo MP . Proishod dobien vrz osnova na bugarska krstenica od majkami. I sega citam deka se barale dokumenti da se nosat vo DABC. Koj e dobro upaten neka pise. Blagodaram
Обнова на пасош може да направиш во Скопје или во Битола. Брат ми вчера си го подигна обновениот пасош од Скопје на пример, чекаше точно 2 месеци додека да му излезе. Тој е во Кочани, го упатија во Скопје. Мене од Кавадарци ми рекоа во Битола да одам. Само кај мене освен што е истечен, имам и промена на презиме поради брак. Дали знае некој кои документи се потребни за менување на презиме во бг пасош?
Здраво, Ако може некој од вас другари да ми објасни како оди процедурата откако ќе ти биде одобрено бугарско државјанство? Мислам, откако ќе се закаже датум како оди процедурата за тој ден, исто така и за пасош и лична карта? Ако може некој да ми објасни, сакам да имам бар некои информации. Ви благодарам
Погоре имаш линк од форумот на Кајгана, таму во последните коментари баш за тоа објаснуваат членовите.
Vo oktomvri minatata godina podadov dokumenti za proishod vo konzulat vo Bitola. Koga barav na telefon da vidam da li e izlezen mi zakazaja za intervju i mi rekoja da poradi promena na postapka nema potreba da cekam proishod, sega poinaku e, se odi odma na intervju i mi dadoja termin za intervju koga trebit da im odnesam pak site dokumenti. Me interesira da li mi e tamo krstenicata od dedo na bugarski, im dadov original koi ne mozam pak nikako da odnesam sega. Trebit da baram da mi ja vrate? Fala na odgovor i pozdrav
Дедо ми е роден 1912 значи време бугарско, ама изводот го нема. Ми кажаа дека во Државен архив можам да најдам документ. Како оди постапката ако може некој да ми објасни.
Rechi mu neka proverat vo tie starite knigi od maticno, tamu ima podatoci od Site shto bile od toa vreme rodeni.
Мислам дека и да најдат податоци за дедо и неможе во сегашниве документи да напишат дека е бугар бидејќи немаме таква графа нај ќе и одговара ако најде стар документ од тогаш каде што можеби би пишувало дека е бугар Роднини така земаа ама имаа стар документ дома (стоел/го чувале уште од тоа време) од дедото каде што го пишале бугар
Здраво, ве молам некој што знае да ме упати. На тетка ми и излезе указот кој што треба да го подигне од конзулатот во Бт. Е сега она сака да поднесе документи за државјанство веднаш и за братучед ми (син и) кој што е малолетен. Дали знаете што точно од страна на документи е потребно за него за да де поднесе за државјанство? И што е потребно за неа при подигање на указот освен две фотографии како што е наведено
Zdravo Me interesira dali nekoj ima izvadeno pasosh po brza postapka ? Dali stvarno postoi takov nacin za 50 rabotni denovi se vadel pasosh po brza postapka?
Здраво. Дедо на мајка ми има бугарско потекло т.е лична карта издадена 1942г. роден е 1905г. Како треба да ја започне постапката за вадење бугарски пасош? Ако може да ми пратите линк (само да не е од кајгана). Колкави се шансите да и биде потребен посредник?
Здраво, Дали во државниот архив може да се најдат стари документи 1925-45 од прабаба ми или пак во некоја друга институција ама конкретно документот да е од тоа време каде што ќе пишува национална припадност (бидејќи податоци има се чуваат ама не ми одговара на нов лист сега да ми ги пишат ми треба од тоа време да е документот) Секаква информација е добредојдена за од каде може да најдам било каков документ со националност од тоа време што ќе ми игра улога во постапка за пасош. Merci