Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бугарски пасоши

Дискусија во 'Политика и настани' започната од aNy-to, 21 јули 2010.

1. katsiryana

katsiryana Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2019
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    ima li nekoj sto bil po EGN vo sofija vo skoro vreme i dali navistina se ceka 10 rabotni denovi ili moze da se zeme sledniot den? vi blagodaram

2. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    3.601
    Здраво, имам добиено државјанство но уште не ми е подигнато. Треба да се сликам за пасош и лк. Ме интересира за адреса како оди јас си кажувам кога пополнува документи за пасош или треба сепак да бидам претходно пријавена на некоја адреса во Бугарија? Исто и за промена на моминско презиме доколку знае некој кои документи се потребни? Благодарам.

3. m_i_l_a

m_i_l_a Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    Zdravo na site, imam edno prashanje, dali e nekoj zapoznaen kako odi procedurata so podiganje na ukazot od nashata ambasada i dali ima moznost za toa, da napomenam intervjuto mi e napraveno vo Sofija.
    Vi blagodaram

4. orxideya

orxideya Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    43
    Здраво. Да прашам дали се уште важат уверенија издадени од бугарски здруженија?

5. m_i_l_a

m_i_l_a Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    Ne

6. orxideya

orxideya Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    43
    Дали ова значи мора да докажам бугарско потекло преку извод од родени или умрени? :wasntme:

7. m_i_l_a

m_i_l_a Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    Da, bilo kakov dokument na bugarski jazik

8. Elkaa56

Elkaa56 Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2021
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    2
    Zdravo
    Dali sega brzo nekoj bil.na intervju i kako e na toa intervju vo sofija dali mn prasuvaa ili ednostavno e??

9. ssb

ssb Нов член

Се зачлени на:
    14 октомври 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите
    Сопругот си го подигна државјанството во Битола на 11.05.2021 и сеуште чека да стигне писмото во Благоевград на адресата. Ме интересира дали и некој друг се наоѓа во истата ситуација или имате информација во врска со ова.
    Ви благодарам

10. troublemaker94

troublemaker94 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2018
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    379
    Дечки дали е вистина дека за продолжување на бугарскиот пасош,ако си пишан на пописот како макадонец, не ти го продолжувале ?

11. BlueButterfly789

BlueButterfly789 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2020
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Кои документи се потребни за влез во Бугарија, во врска со Ковид мерките?
    И дали некој има информации за организиран превоз од Македонија до Бугарија?
    Ви благодарам.

12. fast_and_curious

fast_and_curious Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2021
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    476
    БУГАРИЈА

Почнувајќи од 10 октомври, Република Бугарија ги повлекува рестрикциите за патување за нашите државјани на нејзината територија.

Со последната одлука, Северна Македонија од црвена е преместена во портокалова зона. Забраната е укината за сите кои поседуваат сертификат за вакцинација (14 дена поминати од втората примена доза), или сертификат на прележано болест (од 11-тиот до 180-тиот ден од денот на оздравување), како и со негативен ПЦР тест (не постар од 72 часа).

https://www.mfa.gov.mk/mk/page/1706/informacii-za-covid19

На BlueButterfly789 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.385
    Допаѓања:
    7.723
    Доколку еден од родителите има бугарско државјанство, за детето да се извади пасош кои документи се потребни да ги доставиме? И дали може тоа да се поднесе во бугарската амбасада во мк или треба во Софија да се поднесува?

14. motka 123

motka 123 Нов член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo luge, sakam da prasam nesto: Dali mozam so bugarska licna karta da vlezam i patuvam vo EU shengen zonata? ne sakam da rabotam samo za prestoj mi treba, nemam bugarski pasos.

15. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.385
    Допаѓања:
    7.723
    Мислам дека може, мм грчка граница мине со бугарската лична карта.

16. Кита

Кита Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    55
    Во 2013 маж ми поднеде за бугарски пасош ама го одбија.Таа година и многу ретко кој зеде.Сакаме да поднесеме повторно.Јас имам шанси да добијам и мајка ми и татко ми имаат ама незнам он дали има шанси да добие …Нема ни дедо ни прадедо со бг документ…Да не бидат залудно фрлени пари…

17. three

three Нов член

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво. Ве молам доколку некој знае и може да ми објасни во врска со поднесување на документи за добивање на бугарско државјанство. Сакам да поднесам за да добијам државјанство врз основа на мојот родител кој има бугарски пасош. Контактирав посредници, но на секое наредно прашање ја зголемуваат сумата на услугата, и моментално ми бараат 400 евра само за термин до интервју. Контактирав преведувач кој ме посочи дека имам сигурно потекло од родител и да се јавам во Бг амбасада во Скопје и да закажам термин, а од таму ми закажаа термин мај 2023 да ги доставам документите и ми рекоа дека не значи дека тоа е термин за интервју, се зависело од комисија која ќе утврди дали истиот ден ќе имам интервју или ќе ми презакажат за друг ден. Ве молам дали некој знае да ми ја објасни процедурата, дали има искуство во таква ситуација, дали треба да одам директно во Ск претходно да доставам документи, бидејќи се плашам да не чекам уште повеќе време до интервју, а имам потекло од родител? Дали постои можност за добивање на термин порано? Ви благодарам однапред.

18. Tinkerbell11

Tinkerbell11 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    1.836
    Дали некој скоро е бил во Бг амбасада во Скопје за промена на пасош? Дали се закажува?
    Јас се слушнав денеска и ми рекоа секој ден од 9 до 13 часот можело да се иде ама не ми верно.
    Првин ми рекоа морало во Бг после ѕвонев на тој број со 555 там ми рекоа пак на другиот да вртам и на крај дека можело без проблем.

19. Две Принцези

Две Принцези Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2017
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    375
    Здраво на сите
    Сакам да ве прашам дали може да поднесам документи од сестра ми која има бугарски пасош?

На orxideya му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LEA24

LEA24 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    21
    Здраво на сите. Дали некој правел замена на истечен пасош тука во МК преку бугарска амбасада? Доколку има такви, колку време трае процедурата ?