Од кога си вака, грубо земено се проценува од интервју и оваа фаза, па до положително да трае од 2 години и 8 месеци па понатаму.. Јас сум скоро две години на оваа фаза.
Zdravo Se spremam za vadenje na bg pasos, nemam posrednik. Zakazano mi e intervju vo bt Od dokumenti imam 1.izvod od pradedo Izvod od babami Izvod od tatko Moj izvod 2.za neosuduvan Ovie dokumenti prevedeni na bugarski Drug dokument dali.mi treba?
Orginalni bg dokumenti ti trebat od pra dedo ti inaku ne znam dali i ke gi primat dokumentite prasajte si vo bg konzulant Bitola pozz
Kolku vreme si na ovoj status Jas na finalna sum od 3 Mart 2021 i seuste cekam promena veke izgubiv nadez
Do finalna si dosla pobrgu od nas koj prvpat apliciravme vo 2018 god i zaglavivme na ovoj status. Ke pocekame ocigledno i ke se ponervirame no drugo osven cekanje i nema
Zdr.da prasam? NA 07.02.2022 SUM POVIKANA VO BUG.AMBASADA DA ODNESAM DOKUMENTI ZA BUG.PASOS, I INTREVJU.Ne odam preku posrednik, sama. Od dok.sto imam e lekarsko,izvod na rodeni od dedo mi 1918g.na tatko mi tatko izvod od tatko mi, i umrenici, neosuduvanost, kopii od livni dok.ns brat mi koj e 25g Bug.drzavjanin, molba i deklaracija i prevedeno se.Dedomi e pocinat i mi ima kazuvano deka so baba mi se vencale vo bug.vreme i bil bug.vojnik no nemam dokument takov.I veke ako treba dali vo Mk potocno kade vo Strumica bi mozela da izvadam vo maticnata sluzba ili? Vremeto mi e knap i pod pritisok sum dali ke pomine do ovie dokumenti?
Mora da imas orginalen bg dokment koj ke ve povrzuva preku brat ne moze baraj po arhivite samo mora tocnite podatoci da gi znaete pozz
Со сите изводи оди во клубот на Бугарите во Струмица, за 30евра ќе имаш документ. секој петок се вадат документи. Број
Zdravo, dali nekoj moze da mi kaze kakva e procedurata za vadenje Bg pasos za dete, maz mi ima bg pasos veke 1 godina, sakame da vadime za bebeto koe e 3 meseci, i kolku vreme se ceka, Vi blagodaram
Druze jas ne znam kolku si upoznat ama ne priznavat veke id bg zdruzenia tuku sega treba orginalen dokument izdaden od Bg pozz