До сега би требало да ти се смени, не знам зошто не си ни на задолжителна преминат. Јас бев во Ноември 2022, за помалку од месец ми се смени статусот. Со каков документ аплицираш?
Сега ги разгледуваат тие што поднеселе во јануари 2020 уште околу 21 месец ќе си почекаш до крај и тогаш ќе ти кажат дали е се во ред или ќе ти требаат нови документи
Имаш погершно сфатено или прочитано. Сега има даваат указ на тие во Јануари 2020, а не им ги разгледуваат документите. Јас бев Ноември 2022, за нецел месец ми ги разгледаа документите и сум на задолжителна. За 5 месеци треба да преминам во финала. Скратрно е времето на разгледување документи за година дена поради короната
И јас аплицирав преку Столе и ми закажа за интервју сега во Март,претходно аплицирав во амбасада и ми закажаа за 05.2024,така да на сите ви го препорачувам Столе,на многу луѓе што се преку него за побрз временски период добиваат пасош
Дедоми бил бг војник, документи од извод на матична книга на родени нема никаде, ниту па посмртница има од човеков. Дали некој имал искуство со нешто вакво и како и од каде да дојдам до документ дека он бил во војска. Има еден агент тој ми вели дека: a toa sto nema podatoci za nego e namerno za da nema trag od toj covek, sigurno e bil nekoj so golem cin vo armijata bugarska gi ima takvi primeri mnogu Помош!
Za 3 meseci da castis na nekoja bugarska svadba. Jas cekav 3 meseci da mi go potpisat, posle se slikas i za 2 dena imas pasos i licna karta.
Дали некој знае дали може да се поднесува за бг државјанство сега со оглед на тоа дека немаат влада? Може и во порака доколку некој сака да ми објасни
Pa ne bi rekol, deka jas imam izvodi od pradedo i baba deka se rodeni pomegju toj period no sepak mi pobaraa nekoj dokument bugarski (vojska, skolo,licna karta) sto i da e samo na bugarski da e. Pozdrav
Дечки само да ви напоменам дека Столе живее во Софија, така да барајте го на Вибер, зошто онака на телефон ако му ѕвоните ќе биде недостапен.