Истите документи како и за во Софија, само шо во Амбасада ќе чекаш минимум година и пол термин за интервју
Mozhebi mi e glupo prashanjeto no ve molam za pomosh. Situacijata e vakva Mi se javija deka prifateno mi e se za drzavjanstvo no nemam ojdeno seuste za da prodolzham za adresa licna karta,pasos to so treba da se podigni bidejki sega ne sakam da vadam bugarski dolumenti, vo megjuvreme mi izleze treba da se vencam e sega dali negde treba da se vovedi toa shto imam bugarsko drzavjanstvo.
Дали некој може да ми каже која е постапката по подигањето на писмото од општина? Дали по подигањето на писмото се оди директно на сликање во полиција?
Zdravo Juni ili Juli 2019 podnesov dokumenti, na 11.11.22 statusot mi.se smeni vo Polozitelno,pa da prasham dali ima nekoj koj podnel toa vreme kako mene ,a veke da dobil data za Ukaz?
Веќе 2020 ги разгледуваат, треба веќе да ти кажале дали ќе земеш или не, кој ти е последен статус, кога последен пат птоверуваше?
Denes imam nov status,ama ne e ukaz tuku deka dokumentite se is isprateni za ukaz.Dali.e taka bidejki posldnesuvav vo ambasada vo Skopje ili? Ako.nekoj znae Help! Fala
Sakam da prasam, Od Finalna faza se smeni vo Obrazuvana prepiska.. Edna faza nazad se vrati.. Dali se ima sluceno istoto i kaj nekoj drug, dali treba da se napravi nesto, nekoja informacija??
Здраво, да прашам може некок знае, а може и глупо ќе ви звучи ама појма немам како одат овие работи. Дм има бугарски пасош и сега зборевме да се потпишеме во бугарија за да можам и јас да земам. Е сега прашањево ми е треба ли и тука да се потпишеме или само таму а тука да донесам венчаница и да ни ја преведат. Другарка така напрви ама мажена во германија тука само и ја преведоа. Не знам ич како оди ова