Здраво, Сакам да прашам дали некој знае која е постапката за земање бугарски пасош ако веќе едниот родител ми има, кои документи ми се потребни колку време се чека и дали може во бг амбасада во Скопје? Благодарам
Конечно ми искочи претпоследниот статус пред потписот од претседателот и крај,дали некој знае колку време трае од овој статус до потписот ?
Здраво, дали некој има информација, имам преписка од Април 2021 односно интервјуто ми беше тогаш, кога би дошло ред за неа а пред некој ден од Финала дојде на "Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване", како да не вратија еден чекор назад???? Ви благодарам поззз.
Системска грешка е тоа што бр вратија назад треба да е исправено, сега ги разгледуваат март/април 2020 што биле на интервју
Zdravo bratmi ima podneseno za bugarski pasoh i ja ima dadeno orginalnata licna karta od dedomi megutoa sega ne mozat da ja dobijat zenata kaj shto gi imaat isprateno dokumentite dali ima nekoj posrednik i dali ke moze so podatoci od dedomi da izvadam dokument
Dali nekoj znae koja e procedurata koga ke se smeni vo status- dopopnitelni dokumenti a pritoa nemam star bg dokument?nekoj da spodeli od kade da se izvadi ili sto moze da se nspravi
Поздрав, Скоро случајно најдов крштеница од моја тетка која пишува е родена во Блгарска Егзархија, и е во одлична форма. Дали може со ваков документ да поднесам барање за бугарски пасош? И ме интересира како оди процедурата денес? Благодарам.
Каква е состојбата за издавање пасоши после гужвите од пред месец-два? Дали е отежната процедурата или се е исто како што си беше и претходно?
Татко или мајка да имаат бугарски пасош, дедо или баба и пара дедо или пара баба да имаат крштелница дека се крстени како Бг државјани
Незнам дали ќе ти помогне крштеница од тетка, околу 3 години трае процедурата ако се во ред документите.
Zdravo , Od Finalna faza se smeni vo Obrazuvana prepiska.. Edna faza nazad se vrati.. A na finalna faza bese poveke od 18 meseci. Nekoja informacija???
И мене истото ми се случи, а ко што слушам и на многу други... Изгледа ќе ни ги проверуваат документите од ново да одлучат дали ќе продолжиме напред или ќе не вратат скроз на почеток и ќе ни бараат дополнителни документи.
Zdravo dali nekoj znae dali moze da se pomine granica za vo grcija so bugarski pasos bidejki mak e istecen?