Дали некој бил скоро на интервју и да каже што прашања се паднале. И некој што ги има прашањата да испрати.
Здраво се надевам дека сите сте добро? Дали има некој информација дали бугарските културни здруженија сеуште работат, вртев броевите не се достапни, се распрашав но никој нема информација? Ви благодарам. Поздрав и најубав ден имајте сите.
Мене ме прашуваа со кој граничен Бугарија и празници да кажам, во амбасадата во Скопје бев на 05 април.
Ubavo rasprasajte se po posrednicive dali ima sansa da dobies drzavjanstvo na vakov nacin. Pred nekolku god decko moj isto imase bg pasos, pa koga prasavme na poveke mesta odgovorot bese ist i da se zemavme nemalo sansi da zemam pasos... Na kraj si podnesov dokumenti, cekav 3god i zemav pasos samostojno.
Да излезеш мора со Македонски пасош .. инаку ќе ти треба потврда за престој .. пријава во полиција .. може да те зезаат
Ќе ве замолам ако знае некој да ми одговори. Близок роднина живее и работи во ЕУ, бугарскиот пасош му истекува крај на Јуни, а наредна недела планира да дојде овде па од тука да иде во Бугарија да го прпдолжува пасошот. Дали Србите на влез на Србија ќе му прават проблем за пасошот што е со близок рок на истекување? Нели кај нас е она дека не можеш да патуваш 3 месеци пред истекување на пасошот, дали постои такво нешто такво и кај Бугариве? Фала ви
Zdravo cekam potpis od vjcepresedentot na bugarija da mi potpisi ukaz 8 meseci go cekam toa dali znae nekoj zs taka po sto gledam poveketo cekat 3 4 meseci na toj status
На секои 3 месеци потпишуваат сега во јуни ќе има потписи од вицепредентот најверојатно сега ќе ти го потпишат
Здраво сакам да извадам бугарски пасош па какви документи треба да имам и ако може контакт од некој посредник
Ако имаш потекло .. без проблем само преку амбасада во Скопје ( до амбасадата имаш посредници ) .. ако немаш потекло .. не пробувај воопшто
Здраво сакам да ве прашам нешто доколку некој знае, колку долго се чека за бугарски пасош доколку татко ми ома веке бугарско државјанство.. благодарам
Jas sega pred dve nedeli bev na intervju posrednikot mi rece okolu godina dena a za osum meseci da pocnam da proveruvam povremeno na net posto mozno e da se desi i malku porano
Дали некој знае дали можам да извадам бг пасош без стари бг документи? Слушнав дека ако во мк се пишеш како бугарин дека се осеќаш можеш да аплицираш за пасош. Доколку некој знае и да има минимални шанси ве молам за инфо (и доколку има некој контакт од посредник) Фала однапред!