Dali ima nekakva vrska I dali treba da se javam vo Bitola deka imam promena na prezime? Vo megjuveeme se omaziv I imam drugo prezime. Lani bev na intervju, brojceto ispadna I sum na faza obrazuvana prepiska.
Здраво на сите, Ми се смени статусот за да однесам дополнителен Бугарски документ како доказ. Бидејки најдов документ кој стои во Архивот на Бугарија во Софија ме интересира каква е процедурата за да дојдам до тој документ. Дали веднаш го издаваат или? Ако има некој искуство со Архивот Ве молам да ми помогнете. Поздрав и Ви благодарам однапред.
Имало огромен скандал во бугарскиот конзулат во Битола. Дали знае некој нешто?? Искуство? https://vestimak.mk/makedoni-a/skan...7_cvLTw3Wm2XrONfESeECt-8PdfdCbKzUDnTUIZSKcOD0
Штом не ги знаеш прашањата џабе ќе одиш тие со Бугарски стари документи се одбивани а не пак ти што не знаеш ништо за Бугарија и никогаш си немала интерес
Не се правам паметен ти одговорам од искуство имам контакти во амбасадата во Скопje и знам како функционира.. И само ти викам дека умре тоа време за барање пасош за работа без потекло
Kolku be trae procedurata od zemanje pin do grazdanstvo, dali znae nekoj??? Dali sa pocnale da gi razgleduvaat tie od 2022. Eden mi rece deka uste se bavat so tie od 2021 podnesenite.
Imam informacii deka turcite koi imaat bugarski koreni dobivaat pasos za pomalku od dve godini. Isto i ukraina i moldavija. Za makedoncite sega se ceka 4 godini oti mnogu proveruvaat a i ne ne sakaat.
Dali nekoj znae kako odi procedurata za vadenje bg pasos za maloletno dete koga eden od roditelite ima bg pasos?
Каде планирате да го подадете тука или во Бугарија? Ако сакате да го подадете тука пред Бугарската амбасада после тунелот има овластен преведувач за Бг документи тие таму ќе ви кажат се ако ги преведувате документите преку нив