Zdravo, jas za prv pat podnesov za BG pasos 19.02.2019god. Me fati bas periodot so korona i na intervju bev vo Bitola vo toj konzulat. Eve denes vidov deka mi izleglo drzavjanstvoto. Pa ve molam za sovet koj znae sto ponatamu treba i kako odi procedurata bidejki nesto pisuva deka sega treba adresa da registriras
Eve jas sum odbiena, a dokumentite mi se podneseni na osnov roditel bugarski gragjanin. Ke cekame oficijalna izjava od ministerstvoto za pravosudie za napraveniot propust od strana na ambasadata vo Bitola
По преписката Ви предстои да бъде извършен финален експертен преглед преди да бъде разгледана от Съвета по гражданство. Dali znaete so znaci ovaj status?
Јави се да ти потврдат дали е стигнато, ќе ти кажат што треба да носиш они. 2 слики, пасошот обавезно и плус копија од него. Они таму ти кажуваат адреса леге 6, ти даваат барање ти кажуваат што да пополниш и уплаќаш исто таму во банка 36 евра мислам и тоа е.После чекаш четири-пет месеци да стигне тоа во Софија на таа адреса што си ја пишала.
Ова е финална, пред потпис од вицепретседателот. Знае да трае и до две години, кај некој 2-4 месеци зависи
Молбата ви е разгледана от Съвета по гражданство с положително становище. Документите са изпратени за издаването на указ на Вицепрезидента на Република България. Съобщението е публикувано на 19.01.2024 г. Zdravo na site. Konecno na brat mi mu izleze ovaj status. Dali nekoj znae kolku vreme trae i dali nekoj bil odbien od Vice-precedatelot, vidov deka e mozen takov status. Belki nema da pocni pak da proveriva toj se. Fala i srekno na site
Истото и мене ме интересира, и мене ми се проемени од финала на овој статус пред некој ден. Колку време се чека за указ бидејќи негде читав некој и година дена чекал за ова. Дали нешто може да се случи непосакувано на овој статус за до указ да те одбијат или нешто слично.
Здраво да прашам летото се венчав и сега имам уште едно презиме, уште македонскиот го немам менето дека сакав да си ги вратам на едно презимето а и за бугарски ми е да не е проблем кога треба да го сменам или да чекам кога ке ми истече
Zdravo, me interesira, sestra mi im bugarski pasos i me ima pisano mene vo spisok tamu za da mozam i jas da izvadam bugarski pasos. Sega koja e procedurata, citam vo Bitola se podneduvaat dokumenti ili kako? Da mi objasni nekoj ako moze. Fala mnogu.
Прво прашај дали може преку сестра ти да бараш потекло. Инаку другото преку амбасада , имаш посредници во околина на амбасада кои ќе ти завршат работа
Здраво на сите! Јас сум со македонски пасош a пред неколку години ме одбија два пати од Бугарија кога поднесов за бугарски пасош. Мојот дечко има бугарски пасош и живее во Словенија, наскоро ќе се регистрираме и ме интересира дали некој знае која би била процедурата за мене да добијам бугарски пасош. Дали можам врз основа на дечко ми/ вереник побрзо да добијам пасош, или исто време се чека? Доколку некој е информиран околу тоа пишете ми или пратете линк од каде можам да прочитам повеќе за тоа. Благодарам