Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бугарски пасоши

Дискусија во 'Политика и настани' започната од aNy-to, 21 јули 2010.

1. Сончоглед

Сончоглед Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    9
    Здраво, да ве замолам ако некој има контакт од Ѓоко од Струмица посредникот да сподели.
    Благодарам однапред

2. vasaig

vasaig Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2022
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    10
    Здраво, да ве прашам. Како да се пријавиме на нова бугарска адреса ? Правиме обнова на пасошот но ни кажаа дека адресата била откажана и дека треба да се пријавиме на нова

3. Ljubelazov

Ljubelazov Нов член

Се зачлени на:
    20 март 2024
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Прашање, извадив извод за децата на мкд јазик, ги преведов кај овластен преведувач за бугарски јазик, сега треба, поправете ако ме ако грешам:

1.ги носам во амбасада во Скопје и барам да ги легализираат (се плаќа, колку, треба да закажам, треба нешто посебно)

2.ги носам после овие легализирани изводи инпреведени и еден куп други документи во општина и барам ЕГН (МАТИЧЕН БРОЈ, СЕ чека 6/7 дена).

3.за помалото кое се роди кога и јас и женами добивме пасош доаќам у Скопје и го сликам у амбасада.

4. Поголемото (роден пред бг пасоши) морам да поднесам у правосудие Барање за државјанство за деца под 14 год....

Вака е постапката, пропуштам нешто ве молам искуство ваше со ист или сличен пат.

За мене и сопругата бев преку посредници и чекав 7 годни платив 1000 еврс, сега ми бараат 600 сакам сам да ја истуркам работата.
    Однапред фала за советите

4. Babavanga

Babavanga Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Za aplikanti so mkd pasos se ceka 5.5godini u momento

5. Babavanga

Babavanga Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
  6. Blueberry138

Blueberry138 Нов член

Се зачлени на:
    1 април 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo dali moze da se isprati aplikacija vo ambasada so izvod na dedo mi deka e roden vo bugarija i ziveel?dali e dovolno toa ili treba i on da ima drzavjanstvo za da mozam jas da apliciram? Fala

7. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.759
    Допаѓања:
    19.558
    Си имаш онлајн страница и ги пишува сите потребни документи, и нормално имаш посредници, прашај, па и плати нешто ќе ти објаснат.

8. Blueberry138

Blueberry138 Нов член

Се зачлени на:
    1 април 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ok tuka ima lugje sto pratile dokumenti i znaat.moze li nekoj da mi kaze dali moze da se aplicira so izvod deka dedo mi e roden vo bugarija no nema pasos i drzavjanstvo ili so nekoj drug dokumenti osven pasos i drzavjanstvo. Fala

9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.683
    Со извод тешко да добиеш пасош. До пред 2 години можеше така. Сега ги стегнаа критериумите. Ќе треба да докажуваш дека дедо ти живеел во Бугарија. Пробај. Ништо не губиш. Ама оди кај сигурни посредници. Има такви кои лажат и парите ќе ти ги земат.

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Babavanga

Babavanga Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Ako e roden u bg a nema drzavjanstvo toj ne e bugarin. Ima bugari sto se rodeni u mkd ili srb ama se pisale kako Bugari zatoa sto se Bugari. Mesto na raganje ponekogas ne e bitno.

11. AleAna30

AleAna30 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2019
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Nekoj sto bil na intervju vo ambasada vo Skopje i od tamu go ima zemeno drzavjnastvoto da kaze sto ponatamu, koja e sledna procedura?

12. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    21.181
    Јас би сакала да поднесам во амбасадата во Скопје за бугарски документи.
    Може ли да ми кажеш што поднесуваше од документи и на кој начин, директно ли одиш таму, закажуваш ли претходно?

13. AleAna30

AleAna30 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2019
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Na stranata na ambasada najdi mail i pisi im, sprema mene bea mnogu korektni i se preku mail komuniciravme, duri mi pratija i lista na ovlasteni preveduvaci za vo sekoj grad, pred 4god bev na intervju ne pamtam iskreno

14. DianaIv

DianaIv Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, во Германија сме еден месец со бугарски пасоши и за детски додаток ни бараат потврда од Бугарија дека не сме земале додаток за дете од таму. Прашањето ми е каков документ треба да се извади, од која институција и дали тоа може да се среди преку посредник или мора лично да одиме Бугарија? Благодарам

15. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.285
    Допаѓања:
    8.628
    Na koja osnova se podnesuva za bugarski dokumenti?

16. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    4.032
    Дали има некој кој знае број од посредник, при крај ми е процедурата. Фала

17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.683
    Маж ми не вадеше потврда. Напишав на лист дека не зема детски додаток во Бугарија. Он се потпиша на листот. Зависи до градот. Некои вадат потврди. Ако не можете лично, треба да дадете полномошно на некој.

18. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.747
    Допаѓања:
    11.159
    Сама одеше за пасош или преку некој трет? Доколку е преку некој тој најдобро ќе те информира за постапката што и како.
    Јас мојот одамна го вадев ама по тоа што се сеќавам знам дека го барав бројчето на интернет, ми имаа кажано која страна, сега не се ни сеќавам што и како беше. Одамна беше.

19. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    4.032
    Сама одев преку родител сум фала ти се снајдов.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Geburstag

Geburstag Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2019
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Здраво дали некој знае дали мора кога ќе одиш за државјанство подигање извод со северна македонија?