Ако може да ми кажете кои документи е потребно од родител да се носат, дали треба и оригинал или само копија, дали треба да бидат преведени и заверени на нотар? Благодарам
Soprugot ima bugarski pasos 7 godini. Sakame da se preselime Germanija. Jas nemam Bg pasos kakva e procedurata za mene?
Мораш да имаш потекло до 3 колено некој од твојте татко, мајка/дедо, баба/ пара дедо, пара баба да се се биле пишани како бугари, тоа што маж ти има бг пасош на тебе воопшто не ти менува за да извадеш бг пасош
Zdravo, moze li da se patuva od Mk vo grcija so bg pasos (znaci izlez da se napravi od mk so bugarski zaso nemam makedonski so severna) i ako da sto posle koga ke se vratam? Ke se racunam kako stranec i ke imam ogranicen prestoj..ve molam iskustva ili info kade da se informiram?
Jas bev vo februari, brojceto mi go dadoa vo april, baraj gi vo konzulat treba da imash brojce. Prvo treba da si go legalizirate brakot vo Bugarija. Potoa treba da pomine edna plata na smetka vo Germanija na tvojot soprug i posle toa kje mozesh i ti da odish.
zdravo sakam da prasham 2018 bev na intervju i sega za da proveram tamu mi bara nekoj pin kaj mozam toj pin da go najdam ?
Среќен пат , Во Германија ќе оди он и ќе побара обединување на фамилија . После тоа одите сите. За времето што бил одделен од фамилија му следува компензација
Ако те пуштат да излезеш . по правило не смееш. Немаш влез со бугарски ( не е битно од каде е пасошот ). Значи треба да имаш влез за да направиш излез !
Здраво, дали некој знае каде точно се сликаш за пасош и лична карта во Софија? Дали треба да закажеш како кај нас? Дали мора да се оди од сабајле или може и попладне доколку сакаш да го земеш пасошот истиот ден?
Ако имаш бугарска адреса , закажи си термин исто е како кај нас Ако немаш адреса , тогаш ти треба посредник ( или некој ) што ќе ти даде адреса
Можеби прашањето не е за тука но не знам каде да го поставам. Дечко ми има виза во Германија и нема бугарски пасош, ја има добиено преку татко му кој што има бугарски. Е сега ќе се регистираме и јас исто така немам бугарски и ме интересира која е процедурата за да добијам виза, ако знае некој да ми објасни
Ако сте регистрирани , имате право на обединување на фамилија. Тука толку , другото од таму ќе си покрене процедура кога ќе стигне , стан да најде , адреса ..работа ... итн .. итн
Не постои посредник што зема 1000 еура или пак сега 600 еур., нешто те лажеле и уште те лажат. Оди кај амбасадата , имаш официјален преведувач и поднеси документи , нема да платиш повеќе од 50 еур.