Ако може некој да ми одговори што е запознаен во темава пошо на мм нишо не му кажале, премногу гужва имало во општина и полиција денес им бил последен работен ден. Го пријавивме бракот во бугарија и детево исто така. Имаме бугарска венчаница и бугарски извод за бебо ни го дадоа од општина, што е следно што треба да направиме сега? Некој во општината му рекол на мм дека детето можете одма за пасош да си го сликате со изводот ама тој чувар или не знам што бил таму мм вика не ми е верно да е толку само.
Ако еден од вас нема бг пасош, треба да почека откано ќе се венча во Бугарија. Мислам дека 5 години де чекаше. На детето автоматски му следува доколку едниот родител има државјанство.
здрво сакам да прашам имам бугарски пасош скоро сум мажена дали може ако патувам надвор од македонија да одам со стариот пасош бугарски?
Не, мораш да го замениш, доколку имаш промена во презимето. Исто е и со мкд пасошот, до 30 дена мислам беше да се замени поради промена на презиме.
Јас сум веќе година мажена само македонски сменив бугарски уште со стар се одам додека не му помине. На македонската македонски покажувам на бугарска бугарски
Нема веќе посредници , цела процедура е преку амбасада . До амбасадата имаш агенции кои ти ги средуваат документите.
Zdravo, decko mi e so bugarski pasosh, sakame da se zememe, koja e procedurata i jas da dobijam pasosh, dali treba da se ozhenime vo Bugarija i dali bi se cekalo isto 5 godini?