Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бугарски пасоши

Дискусија во 'Политика и настани' започната од aNy-to, 21 јули 2010.

1. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.867
    Допаѓања:
    18.023
    Ако може некој да ми одговори што е запознаен во темава пошо на мм нишо не му кажале, премногу гужва имало во општина и полиција денес им бил последен работен ден. Го пријавивме бракот во бугарија и детево исто така. Имаме бугарска венчаница и бугарски извод за бебо ни го дадоа од општина, што е следно што треба да направиме сега?
    Некој во општината му рекол на мм дека детето можете одма за пасош да си го сликате со изводот ама тој чувар или не знам што бил таму мм вика не ми е верно да е толку само.

2. troublemaker94

troublemaker94 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2018
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    369
    Кај мене сопругот има бугарски, потоа беше Бугарија им изваде изводи, и веднаш ги сликавме во Битола

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.434
    Допаѓања:
    5.021
    Ако еден од вас нема бг пасош, треба да почека откано ќе се венча во Бугарија. Мислам дека 5 години де чекаше. На детето автоматски му следува доколку едниот родител има државјанство.

4. Irenaaaa56

Irenaaaa56 Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2023
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    0
    здрво сакам да прашам имам бугарски пасош скоро сум мажена дали може ако патувам надвор од македонија да одам со стариот пасош бугарски?

5. JanaDarling

JanaDarling Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    624
    Не, мораш да го замениш, доколку имаш промена во презимето. Исто е и со мкд пасошот, до 30 дена мислам беше да се замени поради промена на презиме.

На SummerGirl и Irenaaaa56 им се допаѓа ова.
  6. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    195
    Јас сум веќе година мажена само македонски сменив бугарски уште со стар се одам додека не му помине. На македонската македонски покажувам на бугарска бугарски

7. Elena.977

Elena.977 Нов член

Се зачлени на:
    22 јануари 2025
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, дали ќе може некој да ми сподели контакт од добар посредник за бугарски пасош? Благодарам.

8. mandrace

mandrace Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2023
    Пораки:
    439
    Допаѓања:
    348
    Нема веќе посредници , цела процедура е преку амбасада . До амбасадата имаш агенции кои ти ги средуваат документите.

9. Mikasa28

Mikasa28 Нов член

Се зачлени на:
    Денес
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, decko mi e so bugarski pasosh, sakame da se zememe, koja e procedurata i jas da dobijam pasosh, dali treba da se ozhenime vo Bugarija i dali bi se cekalo isto 5 godini?