Бугарски пасоши

Дискусија во 'Политика и настани' започната од aNy-to, 21 јули 2010.

1. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    235
    Тешка работа, дедо ми е роден во Бугарија ама запишан во Македонија, па вадев преку чичко...и тоа беше поодамна сега е стегнато уште

2. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.332
    Допаѓања:
    31.181
    Дали е некој запознат со оваа глупа проблематика
    Постои шанса да те одбијат зашо си посвоен? Со сите можни Бугарски документи од посвоителите?
    Свекорот и свекрвата ми се баш Бугари, мм е одбиен зашо е посвоен и е малку покасно запишан во извод. Не е одма.
    Као кој к, 4 години никаде никогаш нишо не спомнаа дека тоа може да е проблем.

Последна измена: 23 јуни 2025
  3. Likicka

Likicka Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    76
    Во извод на родените треба да го има матичниот број на дедо ти. Пример ако ти е дедо од кај мајка ти, во нејзин извод има дел податоци за родителите и има матичен број и на мајка ѝ, и на татко ѝ (соодветно баба ти и дедо ти).

4. Little-star

Little-star Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    513594563_1093551615514070_3115477403156354103_n.jpg
    Dali znaete koj dokument mi go baraat? Daden e dokument za promena na prezime i toj e prifaten. Dedo mi vo Makedonija celo vreme se vodel pod edno prezime i zakonski ne go smenal nikogas, no koga bil vo vojska go zapisale pod drugo prezime. Sega go baraat ova. Imalo nesto документ за идентичност на лице с различни имена. Dali e toj dokumentot sto mi treba ili e nekoj drug. I ve molam dokolku znaete pisete od koja institucija da go zemam. Dali dokumenot treba da go baram vo makedonija ili bugarija? Blagodaram

5. Little-star

Се зачлени на:
    7 јули 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    dali znaete dali ima procedura za prodolzuvanje na rok za dostavivanje na dopolnitelni dokumenti. mi dadoa 14 dena, a dokumentot ke go dobijam pokasno. dali mozi preku mail, treba molba licno ili nesto drugo

6. Little-star

Се зачлени на:
    7 јули 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Kje ve molam ako mozite da pisete od iskustvo samo sto dokumenti treba da se dostavat bugarija ko ke se podnesuvat dopolnitelni dokumenti, i kaj se odi i plakja tamu (vo konzulat ke gi zaveram izjavite na notar). znam za molba, livce od brojceto so go davat na pocetok, livce od posleden status na prepiskata, vo moj slucaj ova od notar prevedeno i zavreneno, dali ima nesto drugo i dali se plakja nesto vo bg i kade.