И така не може. Само децата имаат право на бугарски пасош. @Бибиче не може. Ова е кажано од личност што посредува за бугарско државјанство.
Секако немав во план да се мажам за бугарин си имам јас маж и дете ама на вакви коментари човек што може да одговори Сега штом се донесени закони, ништо Имав голема потреба зашто добри позиции ми се понудија за насвор ама тоа е, здравје
Zdravo na site Jas aplicirav 2022,bez star dokument( posrednicka mi rece nemora da imam),imam izvod od srbija so nacionalnost BG sega mi baraat dokument za naosuduvanost od srbija,dali nekoj znae nekogo koj bara/vadi star dokument za brzo vreme( pari ne se problem samo da e sigurno i brzo) mojava posrednicka mi zema 1000€ i 500€ za star dokument koj nikogas ne go ni barase me blokira i sega neznam sto da pravam Help dali nekoj imal slicna situacija
Ne si jasna shto ti baraat. Dali Dokument za neosuduvanost, ili dokument za poteklo. Dokument za neosuduvanost tuka vo MK e Potvrda za Kaznena evidencija i se vadi od Osnoven Sud, spored mestoto na ragjanje. Isto i za Potvrda za Kaznena evidencija, a porano ovoj dokument se vadeshe od MVR, sega od sud. Sigurno slichno e vo Srbija. A star dokument za poteklo ne znam vidi doma po fioki ili po arhivite niz Bugarija. Prebaraj i na internet mozhebi ima neshto. Ne znam kako se bara. A posrednik djabe si angazhirala iskreno. Se shto treba e da gi sledish upatstvata na veb stranata od ambasadata. Pozdrav,
Dopolnuvanje i korekcija mala. Vo sud se vadi i Potvrda za krivichna evidencija, dokument koj porano se vadeshe vo MVR.
mi bara neosuduvanost od Da,imam dadeno Makedonsko,sega srpsko mi baraat..mi treba nekoj za poteklo brzo sto vadi/bara bidejki posrednicka mi rece da izvadam srpski izvod so vnesena nacionalnost bugarska..(mi zema pari za da mi bara dokument star i si se preseli vo germanija ♀️ )
Verojatno imash zhiveeno i vo Srbija so prestoj podolg od 6 meseci poslednite 10 ili 15 godini. Epa izvadi dokumenti za neosuduvanost i od tamu prevedi gi i predaj gi. A izvodot od Srbija ako go nemash predadeno izvadi nov prevedi i predaj go isto.
Зошо постои темава уопште, па уште и во политика и настани? Срамна е и глупа. Па уште и си даваат информации како да извадат документи. Вакви теми не смеат за постојат бре. Они не множат со нула, овие трчаат пасоши да вадат, да бегале, да се спасувале. Предавнички души. На човек што извадил бугарски пасош нацртана овца не би му дала да ми чува од што немам доверба, не пак работа некаде. Ако си способен да се продадеш себе си и одродиш, не си способен ни чесно да работиш. Толку. Зошто модераторите дозволиле да премине во размена на податоци од ваков тип?
Се то убаво, и пак гласаш за политичари што се кладам повеќе од 50% имаат бг пасош. Најпрво среди си дворот, па после со другите ќе средиш што и како.