Кажете ми за деца од 2г, која е постапката за вадење бг пасош, едниот родител има. Ни треба за да влезе во Англија и каква е потоа процедурата за укинување потоа на државјанство, зошто ќе вадиме британски државјанства и ни треба бг пасош само поради влез во Англија.
Ако едниот родител има бг пасош пред да се роди детето побрзо и полесно се завршува процедурата.Распрашај се тие кај нас што се посредници ,не сум сигурна можно е и одма да добие пасош.
Ako deteto e rodeno pred da dobie roditelot pasosh, postapkata e da se aplicira preku roditel drzhavjanin, plus tie rabotite za maloletno dete i se cheka okolu 3 godini. Ako roditelot imal drzhavjanstvo pred da se rodi deteto, togash deteto avtomatsko e drzhavjanin. Znachi treba samo da se zapishe vo knigata na drzhavjani, na osnova na roditelot. I normalno e pobrzo mozhebi dva do tri meseci otprilika, ako ne i pobrzo.
Така и мислев од тоа што сум слушнала од тие што веќе имале државјанство кога се родило детето ,за брзо време се завршувала постапката.
Епа изводот од каде шо е родено детето, копија од пасошите од родителите.... не ми текнува на друго, пошо ангажирав адвокатка во бг за да ми среди за буг државјанство на детето. За пасош после лесно е, го даваш буг извод, копија од пасошите на родителите мислам, и еден лист од нив шо треба да го пополниш. Образец или како се викаше.